Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха двама шофьори, опитали да подкупят полицаи

Единият случай е от Пловдив, съобщават от полицията. Екип на Четвърто РУ спрял за проверка Плек автомобил „Фолксваген“ на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Зад волана бил 49-годишен криминално проявен мъж, който подхвърлил две банкноти по 50 лева на задната седалка на патрулката, за да не бъде тестван за алкохол и наркотици. Пробите му се оказали отрицателни, но шофьорът е бил задържан за 24 часа.

При другия случай 49-годишен шофьор е бил спрян на АМ „Тракия“ в района на 152 км по посока Бургас. Оказало се, че шофира лек автомобил „Хонда“ с чуждестранна книжка с изтекъл срок. За да не бъде глобен, той предложил на униформените 65 лева, но бил отведен в ареста на РУ Раковски.

Срещу двамата нарушители са образувани бързи производства.

Десетима шофьори са задържани в Пазарджишка област през празничните дни, хванати да карат пияни и дрогирани. Това е станало по време на засилените проверки по главните и второстепенни пътища в дните по Великден и Гергьовден от полицейските управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Велинград и Панагюрище. 

Шестима от арестуваните са дали положителни алкохолни проби с концентрация между 1.26 и  2.29 промила. Трима други шофьори са седнали зад волана под въздействието на наркотици.  

Един 34-годишен пък е карал колата си без да има шофьорска книжка, която му е била отнета за предишно нарушение. Спрямо всички шофьори са образувани бързи производства.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Абонатите на EVN ще плащат само по банков път от 14 до 24 юни

Заради техническо обновяване на системата на EVN в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024  г. Отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път, предупредиха от компанията. Това означава, че никакви разплащания в брой на гишета, в пощите, оторизираните..

публикувано на 12.06.24 в 15:51

"Зелени патрули" ще бдят за пълните контейнери в Пазарджик

От 1 юли в община Пазарджик започва подмяна на стоте най-увредени контейнери за битови отпадъци. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Куленски. Той добави, че предстои закупуване на четирикубикови контейнери. Ще бъде създадена организация за т.нар. „зелени патрули“, които ще бъдат разпределени в осем зони, каза Куленски. На един патрул  ще му..

публикувано на 12.06.24 в 15:35

Глобите за неизправни климатици не плашат пловдивските превозвачи

От седем проверени за включени климатици автобуси на един превозвач тази сутрин  седем са били без климатици.  Проверките на 25 автобуса на друг превозвач също показват, че всички имат дефекти, съобщи пред Радио Пловдив заместник-кметът Савина Петкова. Санкциите за неработещ климатик са 300 лева за всеки констатиран случай...

публикувано на 12.06.24 в 13:54

Момиче се удави в канал край с. Црънча

Малко момиче се e удавило след падане в напоителен канал край пазарджишкото село Црънча.  По първоначални данни група деца и техни близки били в землището на селото. Децата играели без надзор, когато едно от тях - 15-годишно момиче от Ракитово, внезапно се подхлъзнало и  паднало в дълбокия канал, известен като „Алеко Потока“, който по това време..

публикувано на 12.06.24 в 12:17

Жега, порои и градушки в голяма част от страната днес

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се на места в тези области да..

публикувано на 12.06.24 в 07:22