Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквам по-добър резултат на ПП-ДБ в Смолян

Нашият народ е мъдър и проницателен и вижда какво се случва в политиката

| Интервю
Михал Камбарев
Снимка: БГНЕС

Кампанията за вота 2 в 1 на 9 юни започна още преди официалната дата 10 май. Говорим с водачите на листи в Пловдив област и Смолян. Михал Камбарев води листата на ПП-ДБ в Смолян, с него чертаем важните теми на региона, както и програмата на коалицията за развитие на Родопите.

Камбарев  е бил народен представител в три предишни парламента. 

"Регистрирахме изключително силна листа, предвиждам, че ще продължаваме да обединяваме демократични хора, на които им имат доверие, работят и са доказани в регион. След мен в листата е новото лице Риза Брахимбашев, който е избран кмет в най-голямото село в община Рудозем - Чепинци, той проби във вилает на ДПС. Следващите са Цветомира Вакева и Цанко Карталов, който е от община Доспат.", каза Камбарев.

"Преди избори сценарият е винаги един и същи, първо, винаги трябва да има скандал, преди беше Нексо, сега са пудели, това е задължителен елемент. Следват и социолозите, които казват, че ГЕРБ винаги ще победят. От 10 дни съм в Смолян, това което се убеждавам за пореден път е, че нашият народ е мъдър и проницателен. Тук са наясно, че тези скандали са скалъпени и ако преди 10 дни бях притеснен, вече не съм толкова, защото хората виждат истината.", допълни още водачът на листата на ПП-ДБ. По думите му тяхната задача е да разбият триъгълника - прокуратура, служби и статукво, които 30 години успяват да унищожат всяко едно желание за реформа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Диспут за правосъдието и борбата с корупцията по Радио Пловдив

На 30 май, четвъртък, по Радио Пловдив, ще се проведе платен диспут от предизборната кампания за изборите за 50 НС на 09 юни.. Тъй като заявка за участие е подала само една от коалициите, регистрирала кандидатска листа за парламентарния вот, диспутът ще се проведе под формата на интервю. Темата е “ Сигурна България – правосъдие и борба с корупцията,..

публикувано на 29.05.24 в 13:04
Янко Радунчев, председател на 17 РИК

Недомислиците в Изборния кодекс създават проблеми

11 машини с демо версия са предоставени на 17-та РИК Пловдив област и са на разположение  на избирателите, които желаят да се обучат да работят с машина. До 6 юни машините ще бъдат по график във всичките 17 общини в Пловдивска област. Графикът  е на интернет страниците на общините. Това съобщи пред Радио Пловдив председателят на 17-та РИК  Янко..

публикувано на 28.05.24 в 09:48

Без забавяне при обработката на изборните резултати

Няма да има забавяне при обработването на изборните книжа при изборите две в едно на 9 юни – това зяави в интервю за Радио Пловдив председателят на 16 РИК Пловдив-град Илиян Сухоруков. Нямам никакви притеснения за обработката на резултатите, предстоят избори, които не са по-сложни от проведения местен вот – увери Сухоруков...

публикувано на 20.05.24 в 09:05

Безплатен диспут за приоритетите в 50 НС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на народни представители за 50 НС на 09 юни. В него заявиха участие девет партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за депутати, но се явиха осем кандидат- депутати от Пловдив град и Пловдив област.  Съгласно Споразумението с БНР, участниците бяха разпределени на две..

публикувано на 16.05.24 в 11:45

Подготовката за изборите бе обсъдена в областната управа

Подготовката, координацията и провеждането на изборите две в едно бе тема на срещата на областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев с ръководителите на прокуратурата, полицията и двата РИК-а. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на  изборния процес и предотвратяването на..

публикувано на 14.05.24 в 16:25