Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Целта ни е "Възраждане" да стане първа политическа сила

Народният представител Кръстьо Врачев от Хисаря е водач на листата на "Възраждане" за Пловдивска област, на второ място е колегата му от 49-то НС Димитър Гюрев. Трети е Чавдар Земярски, четвърта - доц. д-р Румяна Иванова.

"Колкото повече народни представители, толкова по-добре. Винаги сме излизали на избори за победа и по-добри резултати, което го показват резултатите от последните няколко години, през които "Възраждане" расте с всеки нов избор", каза в предаването "Точно днес" Кръстьо Врачев.

Той подчерта, че имат готовност да управляват държавата. 

"Според моите виждания ние от "Възраждане" се представихме най-добре в краткия живот на 49-тия парламент, с най-много внесени законопроекти и предложения за развитие на държавата и българския народ. Целта ни е да покажем на какво сме способни и да предложим изход от политическата криза", допълни Врачев.

Той заяви, че очаква "Възраждане" да са първа политическа сила. 

"Основният ни опонент е апатията на българите и ниската избирателна активност. Винаги сме се борили да променим тази тенденция", добави водачът на листата на "Възраждане". 

Слоганът им е "Възраждаме България". 

Цялото интервю на Живка Танчева с Кръстьо Врачев е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Диспут за правосъдието и борбата с корупцията по Радио Пловдив

На 30 май, четвъртък, по Радио Пловдив, ще се проведе платен диспут от предизборната кампания за изборите за 50 НС на 09 юни.. Тъй като заявка за участие е подала само една от коалициите, регистрирала кандидатска листа за парламентарния вот, диспутът ще се проведе под формата на интервю. Темата е “ Сигурна България – правосъдие и борба с корупцията,..

публикувано на 29.05.24 в 13:04
Янко Радунчев, председател на 17 РИК

Недомислиците в Изборния кодекс създават проблеми

11 машини с демо версия са предоставени на 17-та РИК Пловдив област и са на разположение  на избирателите, които желаят да се обучат да работят с машина. До 6 юни машините ще бъдат по график във всичките 17 общини в Пловдивска област. Графикът  е на интернет страниците на общините. Това съобщи пред Радио Пловдив председателят на 17-та РИК  Янко..

публикувано на 28.05.24 в 09:48

Без забавяне при обработката на изборните резултати

Няма да има забавяне при обработването на изборните книжа при изборите две в едно на 9 юни – това зяави в интервю за Радио Пловдив председателят на 16 РИК Пловдив-град Илиян Сухоруков. Нямам никакви притеснения за обработката на резултатите, предстоят избори, които не са по-сложни от проведения местен вот – увери Сухоруков...

публикувано на 20.05.24 в 09:05

Безплатен диспут за приоритетите в 50 НС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на народни представители за 50 НС на 09 юни. В него заявиха участие девет партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за депутати, но се явиха осем кандидат- депутати от Пловдив град и Пловдив област.  Съгласно Споразумението с БНР, участниците бяха разпределени на две..

публикувано на 16.05.24 в 11:45

Подготовката за изборите бе обсъдена в областната управа

Подготовката, координацията и провеждането на изборите две в едно бе тема на срещата на областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев с ръководителите на прокуратурата, полицията и двата РИК-а. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на  изборния процес и предотвратяването на..

публикувано на 14.05.24 в 16:25