Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцкият съд оправда изцяло Тошко Тодоров - Машора

| обновено на 08.05.24 в 14:13

Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово е оправдан изцяло от съда в Гърция по обвинението в трафик на мигранти. Това съобщи пред Радио Пловдив адвокатът му Гънчо Гънчев. 

Машора беше задържан през ноември 2021 г. по издадена от гръцките власти европейска заповед за арест и прекара няколко дни в ареста в Пловдив. 

Гръцката прокуратура го нарочи за трафикант, след като в края на септември – началото на октомври 2019 г. в продаден от него кемпер край Драма бяха засечени 28 нелегални чужденци от Иран, Ирак и Бангладеш. 

Возилото било продадено от Машора преди това, но купувачът Цветомир Иванчев не сменил талона и в колата бил открит старият документ, в който собственик се води Тошко Тодоров. 

Така той се сдоби с тежкото обвинение, но съдът в Пловдив отказа да го екстрадира. По-късно  купувачът на кемпера беше заловен и осъден в Гърция на 29 години затвор. 

Наказание от 8 години пък излежава шофьорът на колата, в която били мигрантите. Все още се чака преведеното на български език решение на гръцкия съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Щети от наводнението в Каравелово.

Държавата ще отпусне 10 млн. лв. за наводнените Карловски села

Държавата е готова да отпусне 10 млн. лв. за възстановяване на щетите в Карловските села от наводненията преди две години. Това съобщиха от правителствената пресслужба след среща между служебния премиер Димитър Главчев и кмета на Карлово Емил Кабаиванов.  До тук се стигна след вчерашната едночасова блокада на Подбалканския път и на прохода..

публикувано на 30.05.24 в 14:33

Арестуваха директорката на детска градина "Фантазия" във Велинград

Директорът на детска градина "Фантазия" е задържана, научи БНР от разследващи от Велинград.  Мая Якимова е в ареста на РПУ -Велинград. По-рано днес прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха, след разпространените в социалните мрежи кадри с насилие в иновативната детска градина. На тях се вижда как възпитателка дърпа и удря деца. В 16 ч...

публикувано на 30.05.24 в 14:20

Разследват насилие в детска градина във Велинград

Прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха след разпространените кадри за насилие в иновативната детска градина „Фантазия" във Велинград. На кадрите се вижда как възпитателка дърпа и удря децата. Кадрите са разпространени в социалните мрежи късно снощи. Към момента не е ясно кой е автор на тиражираните клиповете, предполага се, че кадрите са..

обновено на 30.05.24 в 12:10

Животновъди се готвят за протести

Животновъди започват ефективни протести и ще блокират Подбалканския път от 4 юни. Те планират да спират движението по 1 час дневно, като дори ще изградят палатков лагер. Причината за недоволството е, че през последните 25 години непрекъснато ни се ограничава възможността да извеждаме животните си на паша в Балкана, обясни пред Радио Пловдив..

обновено на 30.05.24 в 12:10

Представиха новото мобилно приложение за културното наследство в Пловдив

Пуснато е новото мобилно приложение „АртиФакт Пловдив“ (ART&FACT PLOVDIV). То е създадено по проекта на община Пловдив „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“. Приложението е на стойност 200 000 лева и е разработено сътрудничество със софтуерна компания. Мартин Матев, представител на..

публикувано на 30.05.24 в 11:52