Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Чепеларе заради полицейски произвол в Хвойна

| обновено на 15.05.24 в 14:16

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна.

Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе.

Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест, каза собственикът наконната база Георги Юруков.

"Лично служител на МВР, служител в Районно управление - Чепеларе, който 3 години подред всячески, с натиска на абсолютно всички институции в България, без изключение, се опитват да прекратят дейността ми. Целта на този мирен граждански протест и молбата ми към министъра на вътрешните работи, към главния прокурор, към който сме пуснали вече официална жалба, е да бъде назначено наистина безпристрастно разследване на полицейския служител от районно управление Чепеларе г-н Паракосев. 

Това, което можем да докажем безспорно, е разпространение на незаконни видеозаписи, включително на малолетни деца, заснемане на гостите в къщата ми за гости. След това се обработват от същия служител вкъщи на домашния сикомпютър. Разпространяват се. Доказателства имаме, разбира се", каза Юруков.

Вече 2 години и половина се борим с непрестанни проверки и жалби от различни административни органи, каза адвокат Мария Ангелашка. 

"Опряхме до едно безсилие от правна страна, защото ние подаваме сигнали срещу служител на МВР, който използва безплатните процедури на администрацията, за да урежда някакви личностни отношения. Сигналите, докъдето и да ги отправим, те се препращат за разглеждане от РУ - Чепеларе и сме в омагьосан кръг". 

Всички сигнали ще бъдат разгледани, заяви директорът на ОД на МВР в Смолян ст. ком. Цветан Цанков.
Зоя Сотирова, жител на Хвойна, също е е против дейността на собственика на конната база: "Повече ме заболя, когато се узурпира една историческа местност - Таушана. За нас това беше святото място". 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ГЕРБ-СДС са първи в Пазарджик при 24% обработени протоколи

Първа политическа сила в Пазарджик е ГЕРБ-СДС следвана от Възраждане при 24% обработени протоколи. 25% от избирателите са гласували за ГЕРБ-СДС, а за партията на Костадин Костадинов – 16.85%. Веднага след тях с 12.63% се нареждат ПП-ДБ. ДПС взимат 9.82%, БСП за България 8,33%, ИТН – 6.94%, МЕЧ – 5,39%. Малко над чертата с 4.65% са изненадата на тези..

обновено на 10.06.24 в 06:40

ДПС води в Смолян при 24% обработени протоколи

ДПС е първа политическа сила на парламентарните избори в Смолян при 24% обработени протоколи. Тя води на ГЕРБ-СДС с близо 10% разлика.  За партията, ръководена от Делян Пеевски и Джевджет Чакъров  своя вот в Смолян са дали 36.58% от гласоподавателите, а за партията на Бойко Борисов – 27.15%. Трети, далеч зад първите две политически сили, се..

обновено на 10.06.24 в 06:40

Десетокласниците се явяват на НВО по БЕЛ

5294 ученици в 10 клас от Пловдив и областта ще се явяват днес на НВО по български език и литература.  Началото на изпита е от 11 часа. Причината е проведените избори 2 в 1, и на училищата с изборни секции е нужно време да подготвят стаите и да организират провеждането на изпита. В 81 училища от Пловдив и областта ще се провежда национално..

публикувано на 10.06.24 в 06:37

Зам.-министър Якимов открива китайско предприятие в ТИЗ

Зам.-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов ще връчи в сертификат клас „А “на представители на китайската компания Зи Ес Юръп за инвестицията и в Тракия икономическа зона (ТИЗ).  На церемонията ще присъства и посланикът на Китай у нас госпожа Дай Цинли.  Китайската компания изгражда високотехнологичен завод за алуминиеви части за..

публикувано на 10.06.24 в 06:32

ГЕРБ-СДС води пред ПП-ДБ в Пловдив, втори в областта са Възраждане

ГЕРБ-СДС води при изборите за народни представители в Пловдив град с 33,14 %, а ПП-ДБ са втори с 15 %. Трети са Възраждане с 14,01 процента, а четвърти ДПС с 8,39 на сто. Това сочат данните при обратени 23,52 процента от протоколите на секционните избирателни комисии в Районната избирателна комисия към 4 часа.  Пети са ИТН (5,79), следват БСП (5.59), а..

обновено на 10.06.24 в 06:27