Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një zinxhir i madh tregtar dhe një operator celular i bënë dhurata pa kushte Spitalit “Aleksandrovska”

Foto: BGNES

Dhurata pa kush për Spitalin Universitar “Aleksadnrovska” në Sofje bënë një zinxhir të madh tregtar dhe një operator celular, përkatësisht 200 mijë leva dhe 220 mijë leva. Nga zinxhiri tregtar theksojnë, se “Vetëm mjekët janë ata të cilët mund të vendosin cili pacient çfarë nevojë ka. Aparatet e frymëmarrjes do të mbeten pronë të spitalit edhe pas përfundimit të pandemisë së koronavirusit dhe do të shfrytëzohen për mjekimin e pacientëve me sëmundje të frymëmarrjes” – theksuan përfaqësues të operatorit celular. Shuma e dhuruar prej operatorit nga 220 mijë leva do të mjaftojë për blerjen e pesë aparateve të frymëmarrjes.

Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Samiti BE – Ballkani Perëndimor shtyhet për shkak të Covid-19 Me qëllim kufizimin e përhapjes së pandemisë së Covid-19 Presidenca kroate e BE-së vendosi që të shtyjë të gjitha takimet dhe konferencat joformale të planifikuara deri në 15 maj. I tillë..

botuar më 20-04-09 2.26.MD

COVID-19: Jeta në Bullgari po kalon online

Kufizimet e rrepta në lëvizje dhe udhëtime ndryshuan shumë jetën dhe punën e bullgarëve. Gjithnjë e më shumë veprimtari organizohen online dhe nuk kërkojnë praninë fizike të njerëzve. Praktika nuk është krejtësisht e panjohur deri tani në vend, por..

botuar më 20-04-08 12.14.MD

COVID-19: Më se 200 ndërmjetës shëndetësorë janë në vijën e përparme në punën me grupet e pakicave

Të mbyllur prapa kordonëve të policisë, mijëra njerëz janë në nevojë në lagjet e romëve. “Uria po vjen për gjithnjë e më shumë familje në nevojë, por problemi i tyre nuk gjen zgjidhje adekuate”, thekson profesori Ivajllo Tërnev, shef i klinikës në..

botuar më 20-04-07 2.55.MD