Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nga 1 korriku do të ketë karantinë për shtetasit e 8 vendeve të BE-së që hyjnë në Bullgari

Foto: Pixabay

Me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev nga 1 qershori në karantinë 14-ditore vihen njerëzit, të cilët mbërrijnë në Bullgari nga 8 vendet evropiane, ku gjatë 2 javëve të fundit është regjistruar intensitet më të lartë të të infektuarve. Këto janë Belgjika, Italia, Malta, Spanja, Portugalia,  Suedia, Irlanda dhe Britania e Madhe dhe vende të treta me përjashtim të Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë. Karantinë nuk parashikohet për transportuesit ndërkombëtar dhe ekuipazhet e anijeve.

Më shumë nga rubrika

5 milionë euro do të përdoren në përkrahje të turizmit

Pak mbi 5 milionë euro (10 milionë leva) nga programi operativ “Inovacione dhe aftësi konkurruese” do të ridrejtohen për të ndihmuar sektorin turistik për shkak të pandemisë nga Covid-19. Këtë e ka deklaruar Kryeministri Bojko Borisov në takimin e..

botuar më 20-08-03 2.44.MD

Zgjedhje të parakohshme do të çojnë në një parlament laraman

Zgjedhjet e parakohshme për rrugëdalje nga kriza i përkrahin 39.7 për qind nga bullgarët. 40 për qind janë ata të cilët shpallen për kërkimin e konsensusit deri në zgjedhjet në vitin 2021. Këtë e tregon një anketim i agjencie “Allfa Risërç”...

botuar më 20-08-03 1.41.MD

Prokuroria heton incizimet me kryeministrin

Për shkak të pyetjeve të shumta nga mediat dhe për arsye të interesit të lartë shoqëror Prokuroria e Qytetit të Sofjes njoftoi se heton incizimet audio dhe video të botuara në sajte të ndryshme me zërat për të cilat thuhet se janë të kryeministrit..

botuar më 20-08-03 1.22.MD