Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак смениха директора на Дом "Люба Тенева" в Берковица

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив
Дом "Люба Тенева"- Берковица отново е с нов директор. Въртележката в управлението на социалното заведение за деца, лишени от родителски грижи, започна с отстраняването на дългогодишния директор на Дома Анелия Петрова, която, според работещите в сектора, бе успяла да стабилизира институцията и да я превърне в истински дом за децата. Въпреки високата обществена оценка за работата си, Анелия Петрова бе освободена от настоящия кмет на община Берковица.

След месеци на търсене, на неудобния стол седна нов шеф, но успя да работи с децата и колектива на "Люба Тенева" по-малко от година и излезе в майчинство. От 6 месеца ръководството е в ръцете на Галя Антонова, която преди дни сама е подала молба за напускане. По неофициална информация, тя е била поканена да напусне- поради несправяне с работата. От вчера на поста е Петя Христова, която при предишното правителство оглавяваше Дирекция "Социално подпомагане" в община Берковица.
По публикацията работи: Петя Генова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

148 години от гибелта на Ботев отбелязват с митинг - заря във Враца

С тържествен митинг - заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 148-та годишнина от подвига на Христо Ботев и четата му . Очаква се слово да поднесе президентът Румен Радев.  Денят на почит ще започне с панихида за Ботев и четата му във възрожденския храм "Св. Възнесение".  Десетки възпитаници на врачанските детски градини ще преминат кратък..

публикувано на 01.06.24 в 09:30

Откриха Дикоилиевите празници в Монтана

В Монтана откриха Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев" . Днес и утре на сцената на централния площад "Жеравица" ще се изявят 18 формации от България и Румъния. Събитието се организира от община Монтана и се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България. Под звуците на духови оркестри официалните..

публикувано на 01.06.24 в 08:31

Снимката на 31 май 2024 година

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Песни, танци, пъстроцветни приказни костюми и народни носии представиха децата от трите яслени групи. Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН...

публикувано на 31.05.24 в 18:15

40% от територията на България са "демографска пустиня"

Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН. “Демографските пустини” са територии с изключителна ниска плътност на населението - под 10 души на кв. км., а в България те нарастват много бързо. Почти в 217 от 265 общини има ядра на..

публикувано на 31.05.24 в 17:15

Панорама на средното образование в област Монтана

В Монтана се проведе традиционната "Панорама на средното образование". Акцентът на инициативата е кариерното развитие и представяне на седмокласниците възможностите за професионално образование в учебните заведения в областта. Организатори на проявата са РУО – Монтана и Център за подкрепа на личностното развитие ОДК „Ние, врабчетата". "Изборът..

публикувано на 31.05.24 в 16:42

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе в Брегово

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе тази вечер в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Брегово.   Темата е "Образованието в трансформационното общество", каза директорът на учебното заведение Илияна Кръстева:  "Ние сме посланици на доброто в петия открит урок на проф. Венелин Терзиев. Ще представим IT академия, "Дигитален и..

публикувано на 31.05.24 в 16:00

Във Видин започва "Лято с Библиотеката"

Традиционната инициатива „Лято с Библиотеката” ще бъде открита официално в Деня на детето - 1 юни, във Видин. По време на събитието ще бъде представена лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", а децата ще имат възможността да получат информация за всички клубове по интереси. Това каза ръководителят на Детския..

публикувано на 31.05.24 в 15:34