Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва процедурата по изплащане на помощта на наследниците на загиналите в завода в Горни Лом

Снимка: Анжела Каменова
По 10 000 лева ще бъдат изплатени на наследниците на загиналите при взрива на завода за боеприпаси в Горни Лом. Това ще стане след подаване на заявление със свободен текст в дирекциите "Социално подпомагане" по местоживеене. 

Вчера бяха издадени актовете за смърт на жертвите.

Еднократната финансова помощ се изплаща на законните наследници след подадено от тях заявление със свободен текст, в което да бъде посочена банковата сметка и приложени копия от смъртен акт, удостоверение за наследници и копие от документ, удостоверяващ номера на банковата сметка. Когато наследниците са повече, те се споразумяват помежду си един от тях да получи сумата с изрично издадено нотариално заверено пълномощно, а в нашата област са четири
, обясни Венци Пасков - директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" във Видин.

Служители от дирекцията "Социално подпомагане" в Белоградчик ще посетят близките на загиналите, за да им разяснят процедурата.

Помощта ще бъде изпланена възможно най-бързо
, категоричен е Венци Пасков.

Очаква се представител на ТЕЛК комисията във Видин да посетят двете възрастни жени, наследници на загиналите в Горни Лом, който да установи каква степен на инвалидност ще им бъде определена. На база на тяхното становище ще се вземе решение за отпускането на личен асистент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!