Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НЕК е превела на "Видахим" малка сума от дължимите 19 милиона лева

| обновено на 13.11.14 в 14:59
Топлоцентралата на Видахим АД Видин
Снимка: Радио ВИДИН

Най-голямото видинско предприятие "Видахим" АД, може да спре работа заради забавени плащания от Националната електрическа компания. Задълженията възлизат на близо 19 млн. лева. 

Вчера НЕК е превела малка сума от общо дължимите близо 19 млн. лева, с която от предприятието са закупили въглища. Те обаче ще стигнат едва за няколко дни, каза председателят на Съвета на директорите на "Видахим" и консултант по управлението във Видин Севдалина Димитрова:

Ще спрем до момента, в който съберем пари да си купим въглища, за да започнем една нормална работа. Няма да освобождаваме хора, така както бяха казали, че 600 души ще са на улицата. Не, няма да са на улицата. Започваме с ремонтна дейност по заводите, които се правят само в спряно положение.

Последните ни плащания към работниците са за септември, уточни Севдалина Димитрова.

В отговор от Националната електрическа компания заявиха за "Хоризонт", че постъпленията им са малко и затова компанията не е в състояние да се разплаща с всички навреме. От НЕК уточниха също, че на 19-и септември са получили писмо от "Видахим" с молба 80 на сто от дълговете на НЕК към тях да се превеждат на фирма "Ритъм 4", към която "Видахим“ има задължения. За завода са станалите 20%, посочват от НЕК и уверяват, че към момента изпълняват това желание на "Видахим".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!