Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провали се цирковата школа в Криводол

Провали се намерението през лятото да бъде организирана циркова школа в Криводол, съобщи секретарят на читалището в града Боян Илиев. Репетициите, които започнаха по инициатива на местното читалище „Никола Вапцаров 1924”, бяха осуетени от родителите, които забранили на своите деца да ги посещават заради страх от нараняване.

15 момчета и момичета експериментално се занимавали с тънкостите на цирковото изкуство, а обучението водела бившата циркова актриса Олга Генадиева, която живее в монтанското село Смоляновци. Под нейно ръководство децата се обучавали в жонгльорство, игра на трапец, еквилибристика и акробатика.

„Подготовката вървеше с бързи темпове. Децата усвоиха и някои циркови номера, които сме гледали на манежа, но се намесиха родителите. Разбирам притесненията им, въпреки че, реализирайки този проект, бяхме подсигурили всичко необходимо като оборудване за безопасни тренировки”, коментира Боян Илиев.

Провалената циркова школа в Криводол не означава, че този вид изкуство е загърбено. В момента Олга Симеонова развива дейност в Смоляновци, където и живее.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 11 юни 2024 година

ГЕРБ-СДС печели убедително във Врачанско   изборите две в едно, проведени на 9 юни. Това показват резултатите на база на 100% отчетени протоколи от 300 СИК в областта . На 100% обработени протоколи ГЕРБ - СДС печели изборите в област Монтана . При обработени 100% секционни протоколи ГЕРБ-СДС печели вота за Национален парламент с 26.44% във Видинско...

публикувано на 11.06.24 в 18:10

Обсъдиха визията на квартали във Видин

На работна среща в Община Видин бе обсъдено изготвянето на инвестиционен проект за благоустрояване на жилищните квартали в града, съобщават от местната управа. Присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Мартин Дончев, заместник-кметът по европейски..

публикувано на 11.06.24 в 16:31

ГЕРБ-СДС събра най-много гласове и в община Мездра

Коалиция „ГЕРБ-СДС“ има най-много гласове в община Мездра на предсрочните парламентарни избори, които се проведоха на 9 юни 2024 г. Това показват окончателните резултати от изборите. „ГЕРБ-СДС“ е получила 1 905 гласа, което е 32,17% от всички действителни бюлетини, съобщават от общинската управа. На второ място се нарежда Коалиция „БСП за България“..

публикувано на 11.06.24 в 15:37

Общинският съвет във Видин ще излъчва заседанията си онлайн на интернет страница

Заседанията на Общински съвет - Видин ще се излъчват онлайн . Това ще става официално от юли месец на интернет страница на местния парламент, която е в процес на изработка, обясни за Радио ВИДИН председателят на институцията  Светослав Славчев : "Съгласно изменения в Закона за местно самоуправление и местна администрация от 1 юли сме задължени..

публикувано на 11.06.24 в 15:19

Ремонт затруднява движението по Е-79 между Монтана и Враца

Ремонт на международния път Е-79  между Монтана и Враца  изнерви шофьори. На места има изрязани големи парчета на пътното платно, което затруднява пътуващите. Частичен ремонт на пътя от обхода на Монтана до границата с област Враца се извършва днес. В социалните мрежи и до медиите шофьори се оплакаха, че на места има изрязани участъци през..

публикувано на 11.06.24 в 14:49

Мобилни приложения и комикс представят приоритети на европейска стратегия

Модерни технологии представят приоритетите в Европейската стратегия за младежта . В разработката им участват партньорски организации от четири държави. Борислав Ванков от видинското читалище "Светъл ден - 2009" , което е участник от българска страна, обясни: "Това е съвместен проект, който имаме със сродни организации от Словакия,..

публикувано на 11.06.24 в 12:58

Обсъдиха обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) вчера, 10 юни, с кметове и превозвачи бяха обсъдени вариантите на обходни пътища във връзка с предстоящо затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол, съобщават от ведомството. Затварянето е заради предстоящи строително-монтажни работи по трасето. От..

публикувано на 11.06.24 в 11:58