Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски футболен клуб "Видин" грабна купата в турнир за девойки

11
Снимка: Пламен Генчев


Турнир по футбол за девойки до 16 години се проведе на стадион "Георги Бенковски" във Видин. Състезанието е част от Националната програма "Децата и футболът". Организира се от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Видин. В турнира взеха участие 6 отбора от областите Видин, Враца и Монтана - ПФК "Монтана-1921", ФК "Дунав 2016" - Селановци, ОФК "Бдин-1923" - Видин,  ДФК "Видин", ФК "Балкан" - Белоградчик, и ФК "Ботев"- Грамада.

ДФК"Видин" спечели турнира след победа на финала над "Балкан" - Белоградчик с 4:0. Точни за победителите с по два гола бяха Лора Симеонова и Александра Живкова. Трети остана ПФК "Монтана-1921", а след тях се наредиха тимовете на ФК "Ботев"- Грамада, ОФК "Бдин-1923" и ФК "Дунав 2016" - Селановци.

Треньорът на ДФК"Видин" Петър Митев каза, че е изключително доволен от представянето на момичетата:

"По отношение на организацията беше всичко перфектно. Ние ходим на много турнири и това, което видяхме днес, е на много високо ниво. Дано да е традиционен турнирът, защото събрахме доста момичета от областта и от другите области и се получи един перфектен празник. За моя радост сме първи и за пореден път доказваме, че сме най-добрият отбор в Северозападна България. Много съм доволен от момичетата, даже очаквах малко по-голяма съпротива. В края на месеца очакваме покана за фестивал в Стара Загора с момичета до 17 години, където пак ще представим Северозападна България."

На турнира бяха раздадени и индивидуални награди. "Най-добър вратар" стана Веселина Червенкова  от ДФК "Видин", "Най-добър защитник" е Симона Огнянова от "Ботев" - Грамада, "Най-добър полузащитник" е Искра Цветанова от "Бдин 1923"- Видин, призът "Най-добър нападател" отиде при Михаела Миланова от "Монтана 1921", като "Най-техничен състезател" бе отличена Вержиния Малинова от "Балкан" - Белоградчик, наградата "Най-полезен състезател" взе Йоана Рашкова от "Дунав" - Селановци, "Най-добър треньор" стана  Петър Митев. "Голмайстор на турнира" и "Най-добър състезател" е Лора Симеонова от ДФК "Видин", която сподели за Радио ВИДИН, че е много щастлива от победата:

"Турнира за мен беше невероятен, много се гордея с отбора. Постигнахме целта си, която имахме - да станем първи. Искам да благодаря на нашия треньор, който отделя от цялото си време за нас. Много сме щастливи, много се радваме, че играхме за първи път на видинска земя. Аз съм доволна от собственото си представяне, както и на отбора, защото играхме задружно."

Треньорът на "Балкан" - Белоградчик Николай Николов сподели, че въпреки загубата на финала е доволен от представянето на отбора си:

"Много добре се представиха, много съм доволен. Подготвяме се с тях, добри са, стараят се и се надяваме за в бъдеще и по-големи успехи да имаме с тях.  Бяхме с по-малки момиченца по възраст и вече умората си оказа влияние, това според мен не ни достигна, но съм доволен."

Председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин Иво Марков, който бе отличен с приза "Най-голям принос към турнира", коментира спортната проява така:

"Абсолютно много съм доволен, хубав финал, имаше и равностойни срещи. Мисля, че всичко беше така добре организирано и премина добре като цяло. Забавляваха се децата. Така ако погледнете визията на момичетата ще видите, че са доволни."

Организаторите планират турнира да стане традиционен и догодина да бъдат поканени още два отбора.

Целият репортаж чуйте в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шестото издание на турнира „Малки локомотиви“ събра повече от 80 деца

За шести път в Мездра се проведе традиционният турнир по мини хандбал за момчета и момичета до 10 г. (М/Ж10) „Малки локомотиви“. Организатор на спортната проява, която е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата „Мездра-май“, беше Хандбален клуб (ХК) "Локомотив" (Мездра) с финансовата подкрепа на Община Мездра. Турнирът беше..

публикувано на 02.05.24 в 16:23

"Монтана" без двама титуляри срещу "Марица"

Отборът на Монтана няма да разчита на Антон Тунгаров и Франк Ландри за днешната среща с "Марица" /Пловдив/.  Полузащитниците изтърпяват наказание, Тунгаров от един мач, а Ландри от два.  Костадин Илиев се завръща в отбраната на Монтана, след наказание.  Мачът между "Монтана" и "Марица" е днес от 18 часа. Главен арбитър е..

публикувано на 02.05.24 в 13:06

Монтана спечели купата по Винг Тчун

Спортен клуб "УШУ" /Монтана/ спечели за втори път Купа на България по китайското бойно изкуство Уин чун /Винг Тчун/ . Турнирът Трета купа на България по ушу за деца и юноши се проведе през уикенда в столицата. В него взеха участие състезатели от Варна, Монтана, Пловдив, София, Стара Загора. Възпитаниците на треньора Асен Асенов спечелиха общо 6..

публикувано на 02.05.24 в 08:10

Великденски мотокрос организират в берковското село Мездрея

Традиционният Великденски мотокрос ще се проведе на 4-ти и 5-ти май в берковското село Мездрея.  Това е 30-о издание на атрактивната надпревара "Състезанието е авторитетно и в него се включват по традиция най-класните  състезатели на България", разказа  Цветан Гергов, един от организаторите и допълни, че се надяват на добро време и много публика...

публикувано на 01.05.24 в 16:00

С турнир по хандбал започва юбилейното издание на "Мездра май"

На 6 май - Гергьовден и Ден на Мездра официално ще бъдат открити 50-ите Юбилейни празници на културата "Мездра май".  По традиция в празниците се включват най-разнообразни събития. На 1 май /сряда/ ще се проведат първите от тях. От 10:00 часа в Мездра ще стартира Шестият турнир по мини хандбал „Малки локомотиви“. Състезанието ще се състои на..

публикувано на 30.04.24 в 10:18

"Ботев" Враца ще играе срещу "Витоша" при ветераните

Футболните ветерани на "Ботев" Враца си уредиха среща с бистришките "тигри", в чиито редици редовно играе бившият премиер и партиен лидер Бойко Борисов. Жребият срещна на полуфиналите от надпреварата "Витоша" Бистрица и "Ботев". В другия мач, в който ще бъде определен финалистът, противопоставя "Ботев" Пловдив и варненския "Черно море". Очаква се през..

публикувано на 29.04.24 в 12:13

Благотворителен турнир по мини футбол организират в Лехчево

Благотворителен турнир по мини футбол "Лехчево къп" организират в монтанското село Лехчево. Турнирът ще се проведе на 3 и 4 май, а събраните средства ще са за лечението на онкоболен волейболист.  Инициативата е на трима приятели, идеята ни е турнирът да се превърне в традиция около великденските празници, каза Томи Валериев , един от..

публикувано на 29.04.24 в 12:00