Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанският Ботев отстъпи на Локомотив в София

Ботев /Вр/ загуби и във втората проверка от лятната си подготовка. Днес преди обяд тимът на Сашо Ангелов отстъпи с 1:3 в София от Локомотив. След проверката врачани заминаха на лагер в Банско.

Новият централен нападетел на домакините Атанас Курдов откри резултата още в 6-та минута след пробив на Александър Александров. В 23-та мин. Николай Цветков имаше шанс да удвои, но шутът му мина на сантиметри покрай вратата. В 28-та минута стражът на „железничарите” Цветомир Витков изби удар с глава на Иван Иванов.

В 35-та минута Курдов не съумя да се разпише отново, този път с глава след фаул. В 48-та минута хубава атака отдясно, преминала през Александров и Илиян Стефанов, завърши с голов шут отблизо на Николай Цветков за 2:0. Ботев намали скоро след това, благодарение на удар с глава на Янаки Смирнов, а след това наложи териториален превес, но пропусна контра на Локомотив, чрез която беше оформен крайният резултат – 3:1. В 83-та минута. Стефанов напредна и подаде на празна врата за Марио Йорданов, а той не сгреши.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Японец ще играе във волейболния "Монтана"

Разпределителят Ито Хироки от Япония е първото ново попълнение на волейболния тим на Монтана, съобщиха от клуба. Той е роден на 26 юни 1999 г. в Токио. Хироки е бивш национал на страната си до 20 години. През 2022 г. е бил включен в националния отбор на Япония за Азиатските игри. От "Монтана" потвърдиха, че през новия сезон остава и другият..

публикувано на 11.06.24 в 17:07

Раздадоха награди за 30-ата година от първото влизане на Монтана в „А" група

30 години от влизането за първи път на Монтана в „А" футболна група  отбелязаха на стадион „Огоста". С едноминутно мълчание бяха почетени хората дали за футбола, които вече не са между живите. На зеления килим отново се събраха футболисти вкарали тима в „А" РФГ. Монтана спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в..

публикувано на 09.06.24 в 15:41

"Спартак" /Плевен/ спечели футболния турнир "Панчев и Парчето" в Монтана

Отборът на Спартак /Плевен/ е победител в детски футболен турнир „Панчев и Парчето". Осем тима взеха участие в традиционната надпревара. На финала Спартак победи с 3:0 Ботев /Враца/. Монтана спечели третото място след успех с 2:1 над столичния Левски – Раковски. На следващите места се наредиха Национал /София/, Ком /Берковица/, Фортуна /Плевен/ и ДФК..

публикувано на 09.06.24 в 15:19

Врачанин е шампион на международен турнир по борба

Врачанинът Владислав Иванов стана шампион в своята категория по време на международния турнир по борба „Васил Сейменов" в Самоков. Надпреварата се организира за първи път. Владислав Иванов заслужи златния медал след тотална доминация при момчетата в категория до 38 кг. По пътя към титлата врачанският борец се справи с противник от ЦСКА, състезател от..

публикувано на 09.06.24 в 14:34

"Ботев" Враца сменя треньор и футболисти

Ботев /Враца/ ще гради нов отбор и то около футболисти с български имена и произход – това обявиха от ръководството на елитния клуб, който оцеля по драматичен начин в изминалата кампания на Първа лига. След като „проспа" редовния сезон, командата със зелени екипи се вдигна на отчаян щурм и след серия от 3 победи и 2 равенства в решаващите плейофи успя..

публикувано на 09.06.24 в 14:30

Пето място на финалите на ученическите игри по футбол за Мездра

Отборът по футбол на ОУ ”Христо Ботев” Мездра се представи достойно на финалите на ученически игри по футбол 5-7 клас в Созопол. В групите момчетата записаха две нелепи загуби с по 2-3 от София и Добрич и бяха на 10 минути от финала, но не успяха. Последва победа с 10-0 в мача за 5 то място срещу отбора на Созопол. За последно училище от област..

публикувано на 08.06.24 в 15:30

Монтана и "Спартак" /Плевен/ спечелиха групите в турнира в Монтана

Отборите на Монтана и "Спартак" /Плевен/ станаха първи в групите си на турнира по футбол за деца „Панчев и Парчето“ в Монтана. Малките монтанци спечелиха две победи в своята група. Толкова имат "Левски – Раковски" /София/ и "Фортуна" /Плевен/, които се наредиха на следващите две места по голова разлика.  ДФК Видин е четвърти.  В група „В“..

публикувано на 07.06.24 в 21:05