Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикално турне с млади изпълнители започва от Видин

3
Снимка: Турнетооо, Facebook
Мащабно музикално турне с млади български изпълнители започва днес от Видин. Началото е от 19:00 ч. на площад "Бдинци". Организатор на концертите е режисьорът и певец Люси Иларионов. Интересен микс от артисти очаква публиката. Ще се изявят Ice Time, Мартина, Ани Хоанг, АРТи, CHOKO, Томето и Невена Пейкова. Висок адреналин и много изненади са подготвени за меломаните, а заедно със звездите на сцената могат да се изявят и местни таланти. Повече за идеята и реализацията разказа за Радио ВИДИН Люси Иларионов:

"Идеята е от много време. Всички участия на изпълнителите са в 2 часа през нощта в дискотеките. В един нормален час могат да дойдат и деца, и тийнейджъри... Много съм благодарен на всички спонсори. Радвам се, че се навиха млади изпълнители... Концертът ще е с хубава музика... За мен е най-важно да представим хубава музика, ще има от всичко за всеки... Сцената е на много високо ниво, изпълнителите ще забавляват публиката близо 3 часа... Има причина да сме в по-малките градове. Аз съм от Северозапада, от село Каленик, майка ми е там, имам къща и в Кула. Тук е моят край, но като тръгнахме да го правим си казахме, че искаме да посетим малките градчета... Днес сме във Видин, утре- Монтана, после- Враца. Искам да поканя и млади самодейци, които пеят, явявали са се по конкурси. Ние правим подарък към тях. Нека да дойдат към 18:30, да си носят флашка и да се представят пред техния град, ако искат да изпеят нещо. Очакваме тези млади таланти, бъдещи изпълнители на България."


Една от участничките в концертите е Невена Пейкова. Тя стана известна с участието си в известни телевизионни формати, а освен това е носителка на 6 големи награди в национални и международни състезания и над 50 други отличия. Първата си награда печели на 15-годишна възраст на конкурса „Северно сияние“ в град Шумен. Това не е първата ѝ изява на видинска сцена. През 2012 година Невена Пейкова се включи в турнето на певицата Ивана и тогава за първи път пя пред видинската публика.  Ето какво каза тя часове преди концерта на площад "Бдинци":

"Ще представя трите ми песни до сега- "Избран", "Да избягаме" и "Трябваш ми спешно", както и двете нови парчета - "Побъркан" и "Mami" с CHOKO. Освен тях ще изпея и най-новото ми парче, което ще излезе тази вечер в моя youtube канал. Казва се "Няма като мен" и е заедно с Presley. Много е яка песента... Май за втори или трети път ще пея във Видин. През 2012 година бях част от турнето "Надуйте музиката". Тогава бях с Ивана. Тя е уникален човек, жена, която знае как се правят нещата. Тя ми подаде ръка и помогна името Невена Пейкова днес да е това, което е... На турне винаги е готино... В момента съм самопродуциращ се изпълнител. Тръгнала съм по доста труден път, остър, но аз съм упорита и смятам, че с много труд и желание мога да постигна всичко. Толкова много обичам музиката, че няма кой да ме спре... Видин ми изглежда много спокоен град. Не е като в столицата. По-спокойно е и това го прави по-хубав град... Очаквам всички, които имат желание да ни чуят, да заповядат довечера, да си направим як купон."  

Водещи на концертите са Атанас Михайлов и Люси Иларионов. Входът е свободен.

Повече за турнето и какво още казаха Люси Иларионов и Невена Пейкова, чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона": "..., а някой кара колело"

  Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40