Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местният свещеник е задържан за нападението в Гъмзово

Снимка: Пламен Генчев

45-годишният жител на видинското село Гъмзово, който беше задържан за нанесени телесни повреди на съпругата си и нейния брат е местният свещеник. Това е битов скандал, като досега свещенослужителят не е имал други подобни прояви на агресия. Това каза за Радио ВИДИН кметът на Гъмзово Любослав Ангелов. Той обясни, че след инцидента ще бъдат взети мерки и вероятно с намесата на Митрополията, свещеникът ще бъде отстранен. 
"Битов скандал, скарали се, свещеникът, попът на селото наръгал жена си и шурея си... От Кубрат е, но от 23 години живее в Гъмзово... Ще се срещна и с дядо владика, не е нормално Синодът да не вземе отношение по случая. Предполагам, че ще го лишат от правото да служи вече", посочи кметът.
Свещеникът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, в Районно управление-Видин е образувано досъдебно производство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Курс за български шевици се организира във Видин

Центърът за творчески и личностно развитие "Свободата да СЪМ" организира курс за български шевици. Курсът се нарича "Назад към корените" и е предназначен за деца и техните родители. Децата ще могат да оцветяват графики на шевици, казва Благовеста Владимирова:  "Идеята на предстоящия курс е да се запознаем с шевиците в тяхната най-основна..

публикувано на 17.05.24 в 12:00
Снимката е илюстративна

Един дрогиран и двама пияни зад волана задържаха във Врачанско

Двама седнали зад волана с над един промил в кръвта са задържали през изминалите 24 часа полицейските служители във Врачанско, съобщават от полицията. В първите часове н днешния ден във Враца е спрян за проверка  влекач  управляван от 55- годишен водач от с.Телиш, обл. Плевен. Пробата му за алкохол показала – 2,27 промила.  Вчера в  16:45ч. в..

публикувано на 17.05.24 в 10:10

В Кула отбелязват Деня на предизвикателството

Със спорт, танци и песни в Кула отбелязват Световния ден на предизвикателството . Организатор е Клубът на инвалида. Целта е да се докаже на хората с увреждания, че могат да са пълноценни, а останалите да повярват в тях, каза председателят на клуба Иванка Велкова. "Мотото ни е "Спортуваме, пеем и танцуваме заедно". В празника ще..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

10 000 лева събраха на благотворителен концерт в Монтана

10 000 лева събраха в Монтана в благотворителен концерт за Цецко снощи. 31-годишният мъж от Лом се лекува от левкемия. Благотворителният концерт се проведе в Драматичния театър в Монтана. Над 200 танцьори и певци от местни фолклорни групи изнесоха концерт пред публиката в препълнената голяма зала. Всички те дариха средства за скъпо струващо лечение..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Изложба, посветена на Милан Миланов - Революцията, откриха в Берковица

Музейната революция на Северозапада.  Под това име снощи в Етнографския музей в Берковица бе открита фотодокументална изложба, посветена на големия краевед Милан Миланов – Революцията. Тя е по повод 95 години от рождението на Милан Миланов, обясни на откриването Станислава Витанова, вр. изп. директор на Музеен комплекс – Берковица: "Приживе той..

публикувано на 17.05.24 в 08:37

Древни рецепти, облекло и въоръжение показват в "Баба Вида"

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала "Видин - градът на трите крепости". Събитието съвпада с Международния ден на музеите. "Миналата година бяхме заложили на облекло и прически, сега - на кухнята. На 17 май ще представим антична или Римска кухня от 16 часа в крепостта "Баба Вида". Входът е свободен за всичките ни..

публикувано на 17.05.24 в 08:31

Изследват безплатно и анонимно за СПИН във Видин

Регионалната здравна инспекция във Видин ще разположи мобилния си кабинет за медицински изследвания пред Художествената галерия "Никола Петров". Поводът е антиСПИН кампания, посветена на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ. Той се отбелязва всяка трета неделя на месец май. "Изследвания могат да направят всички хора, които..

публикувано на 17.05.24 в 08:18