Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастна жена загина при пожар в Бойница

Снимка: Радио ВИДИН

Няма данни за умишлен палеж. Пристигналите на място служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кула и на РУ-Кула намерили в една от стаите на къщата починала 72-годишна баба, а на съседно до нея легло лежал в безпомощно състояние 62-годишен мъж, който е бил завит с тлеещи завивки.

По пътя към видинската болница мъжът е починал.

При извършения оглед е било установено, че в стаята е горяло леглото, на което е намерен мъжът, като са изгорели завивките и окаченият на стената ковьор, а непосредствено до леглото му униформените намерили пепелник.

Според първоначалните данни най-вероятната причина за пожара е непредпазливост от страна на мъжа при тютютнопушене и последвало самозапалване.

Труповете на двамата починали са транспортирани в болницата „Св.Петка“ - Видин за извършване на аутопсия и изясняване причините за смъртта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без затруднения протича гласуването в 44 СИК във Видин

Нормално започна и се провежда изборният ден в област Видин. В 10-ина секции е имало закъснели или неявили се членове, които са заменени.  254 изборни секции са разкрити в област Видин. В 124 от тях се гласува с машини.  Една от тях е 44-та във Видин, където избирателите в двата списъка за национален и европейски парламент са по над 300, каза..

публикувано на 09.06.24 в 09:50

В област Монтана започна нормално изборният ден

В област Монтана започна нормално изборният ден. Всички секционни комисии са стартирали работа в 7 часа.  296-те СИК в 12 МИР са отворили навреме. 16 са подвижните секции. Близо 2 300 са членовете в комисиите, съобщи говорителят на РИК-Монтана Петко Петков. "Всички отвориха нормално, работят, функционират, няма сериозни проблеми". 116..

публикувано на 09.06.24 в 09:21

Навреме започнаха изборите във Враца

Без сериозни сътресения и навреме започна изборния ден във Врачанско, съобщиха от районната избирателна комисия. На няколко места не са се явили председател на СИК и членове на комисии, които са били заменени своевременно, за да стартира без проблеми гласуването. Бил е отстранен проблем с несъответствието на хеш кода на машина за гласуване в четвърта..

публикувано на 09.06.24 в 09:04

Над 16 хиляди с право на вот в община Мездра

Всичко по подготовката на двойните избори в община Мездра е приключено в срок.  В изборните секции – 44 на брой, като 28 са в селата, а 14 в града, докато  2 са подвижните секции, навреме са доставени машините и бюлетините. Членовете на СИК са преминали необходимото обучение. В изборите за Европейски парламент право на глас в общината имат 16..

публикувано на 09.06.24 в 08:49

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка, съобщиха органите на реда. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.  Около 300 служители на МВР участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната..

публикувано на 09.06.24 в 08:47

Гласоподавателите от община Грамада се надяват на по-добро бъдеще

Хората в селата Тошевци и Милчина лъка, община Грамада, са убедени в това, че ще гласуват в днешния изборен ден.  Смятат, че възможността, която им се дава да упражняват правото си на вот, е демократичен акт и трябва да се възползваме от него.  Въпреки разочарованията през последните години, все още имат вяра в по-доброто бъдеще на България...

публикувано на 09.06.24 в 08:43

В 51 секции гласуват избирателите от община Лом

Избирателните секции на територията на община Лом за изборите са общо 51. Четиридесет и девет постоянни и две подвижни. От тях тридесет и осем са разположени в града и 13 в селата от общината. По 2 секции има в Ковачица, Сталийска махала, Замфир и Трайково, а по една в Долно Линево, Орсоя, Станево, Сливата и Добри дол.  Хората с трайни..

публикувано на 09.06.24 в 08:38