Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на "Бдин" стана Спортист на годината на Видин

2
Снимка: Община Видин

Капитана на ОФК"Бдин 1923" Ивайло Иванов взе приза за Спортист на годината на Видин. Класирането на спортистите бе в две възрастови групи- юноши и девойки и за мъже и жени. За двете Топ 10-ки на 2018 година видинските спортни клубове номинираха общо 52 състезатели.

Призьора в класацията, Ивайло Иванов дебютира за младежкия състав на "Бдин" през 2005 година, а от 2014 година е капитан на мъжкия състав. Центрленият защитник е изиграл над 300 мача за родния си клуб е един от любимците на фенове на футбола. Втори е Веселин Вълчов от Спортен клуб по кану-каяк "Ванто", с треньор Цветан Иванов. Той участва във всички държавни първенства. Заема престижно място на Световното първенство по гребане, проведено в Монтемор Португалия, К4-1000м. Трета в класирането стана Кристен Радуканова, златната медалистка в спринта на 60 метра на държавното първенство по лека атлетика, проведено във Велико Търново.

В категорията при юношите и девойките първото място заеха Ванеса Димитрова и Йоана Георгиева, състезателки на спортен клуб по кану-каяк "Ванто-Видин" с треньор Цветан Иванов. Второто място е за Ива Иванова от спортен клуб "Бъдин-ММА" с треньор Габриела Кирилова, а третото място бе за Елина Георгиева от спортен клуб по бокс "Бдин" с личен треньор Кирил Бушев.

На церемонията бяха връчени и индивидуални отличия. За популяризиране на леката атлетика награден бе Мирослав Радуканов, треньор на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови". За млада футболна надежда бе определен Роберто Росенов от спортен клуб "Пегас спорт-Видин".

Наградата за треньор на 2018 година заслужено бе присъдена на Кирил Бушев, треньор на боксовия клуб "Бъдин".

Кметът на Община Видин Огнян Ценков получи плакет от БФАС за изключителен принос в развитието на автомобилния спорт.

Спортистите, които влязоха в Топ десет за 2018 година,бяха избрани от комисия с председател Венци Пасков, заместник-кмет "Хуманитарни дейности и социална политика" в Община Видин. Членове на комисията бяха представители на общинската администрация и общински съветници. Гласуването стана чрез анкетни карти, като номинациите бяха предложени от спортните клубове. На обща среща бяха разгледани постиженията на всеки един от състезателите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Започна турнирът "Панчев и Парчето" в Монтана

Осем отбора, разпределени в две групи, се състезават за купата "Панчев и Парчето". Традиционният д етски футболен турнир се провежда  в Монтана днес и в събота (7-и и 8 юни).  Турнирът е за деца родени след 1 януари 2014 година и е   в памет на бившите футболисти на "Септемврийска слава" (Михайловград) - Георги Панчев и Иван Ангелов – Парчето. О..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

Милица Мирчева ще бяга в Рим

Европейското първенство за мъже и жени в Рим, Италия започна днес сутринта, 7 юни. Десет български атлети в пет дисциплини (10 000 м, полумаратон, скок височина, скок дължина и троен скок) стартират на олимпийския стадион в италианската столица. Звездата на мездренската лека атлетика и национална шампионка Милица Мирчева ще стартира на 9..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

"Ботев" (Враца) е с нов треньор

Тодор Янчев е новият старши-треньор на врачанския "Ботев" . Информацията беше потвърдена от ръководството на елитния футболен клуб, което се е разбрало с наставника да поеме отбора след напускането на Христо Янев. Въпрос на часове е ръководството на клуба официално да обяви избора си. Бившият полузащитник и екскапитан на ЦСКА е без..

публикувано на 06.06.24 в 17:20

Честват 30 години от първото влизане на "Монтана" в "А" група

30 години от влизането за първи път на "Монтана" в "А" футболна група ще отбележат в събота на стадион „Огоста". В 18:00 часа ще се съберат футболисти, вкарали тима в „А" Републиканска футболна група.  "Монтана" спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в класирането след "ЛЕКС" /Ловеч/. През сезона..

публикувано на 06.06.24 в 16:25

Монтана е домакин на детски футболен турнир „Панчев и Парчето"

Детски футболен турнир „Панчев и Парчето" ще се проведе в Монтана утре и в събота (7-и и 8 юни). Осем отбора, разпределени в две групи, ще се състезават за купата.  Турнирът е традиционен, за деца родени след 1 януари 2014 година. От няколко години е включен в календара на Българския футболен съюз.  Турнирът е в памет на бившите футболисти на..

публикувано на 06.06.24 в 13:13

"Ботев" се раздели с половин отбор

"Ботев" (Враца) се раздели с шестима футболисти, които няма да бъдат част от отбора за новия сезон, съобщиха от елитния футболен клуб.  Договорите на Диого Барбоса, Браян Мендоса и Клери Сербер изтекоха и няма да бъдат подновени.  С трима футболисти клубът се раздели по взаимно съгласие – Марио Киконда, Ласана Ндиайе и Едуардо Кунде.  Ръководството на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Отново мездренски лекоатлет печели престижно състезание

В едно от най-популярните шосейни бягания в Северна Македония – "Охрид тръчат", възпитаникът на треньора Йоло Николов от СК ”Алет” Мездра Мирослав Спасов спечели дистанцията от 5 км с 18:11мин., като завърши с повече от минута пред Александър Арсов (Северна Македония) – 19:16 мин. и Риджат Шейпи (Северна Македония) – 19:32 мин.

публикувано на 05.06.24 в 15:13