Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проф. д-р Николина Огненска: Важно е човек да си прави профилактика на младини, за да има спокойни старини

Проф. д-р Николина Огненска
Снимка: Личен архив


"Профилактика на здравето  - да открием болестите преди да са се появили". Това е темата на среща на проф. д-р Николина Огненска с жители на Видин. Тя ще презентира иновационни методи в медицината, с които грижата за човешкото здраве се пренася изцяло в сферата на профилактиката. 

 

Доктор по изкуствознание и професор по теория на музиката, от три години проф. д-р Николина Огненска работи по проект на Китайска държавна компания към правителството на Република Китай. Изучавала е нутрициология /наука за храненето и здравето/, работи с квантово-магнитен биорезонанс - апарат, с който се сканират органите на тялото. "Открих го при разговор с мои колеги от Русия, които го ползват много успешно и имат много добри резултати. Аз си го купих от Китай, след което минах курсове за обучение за този уред, завърших нутрициология при една руска професорка и започнах да работа с уреда, като целта ми наистина беше да помагам на хората. Уредът представлява квантово - магнитен биорезонанс, тоест магнитни вълни влизат до клетките и отразяват тяхното състояние. В зависимост от това доколко са здрави клетките на даден орган, аз получавам обратна информация какви проблеми в бъдеще може да има този човек, или какви проблеми вече са излезли на физическо ниво...Този уред на клетъчно ниво хваща проблемите, аз разработвам програма, в която се включват определени движения, определени храни, начин, по който трябва да се пие вода и колко вода и съответно определени хранителни добавки. Програмата се спазва 4 месеца и след това аз правя второ изследване, на което човек вижда практически резултатите, които е получил през тези 4 месеца."Срещата с проф. д-р Николина Огненска е днес, 17 февруари, от 17:30 часа в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.

Повече може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Видинчанин е сред създателите на електронни учебници у нас

В рубриката ни "Професия Хоби" този петък ви срещаме с един от създателите на електронните учебници в България, издавани от най-голямата издателска къща у нас "Просвета". Той се казва Владимир Кръстев и е от Видин. Завършва Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I" през 2003 г. Продължава висшето си образование в Американския университет,..

публикувано на 29.05.20 в 17:23

Деветата Щуроландия във Видин ще е онлайн

Темите в "Едно" на 29 май 2020 година: *След месеците, в които заради пандемията и извънредното положение Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация " Подкрепа за реализация"- Видин беше на разположение на потребителите си предимно онлайн, отново се готви да отвори врати за посетители. *Работата с..

публикувано на 29.05.20 в 17:00

Включване на заболяването лимфедем в клинична пътека искат пациенти

Пациентска организация настоява за включване на заболяването лимфедем в клинична пътека на Здравната каса. В момента пациентите с тази диагноза не получават никаква подкрепа от институцията. Помощните средства, от които те ежедневно имат нужда, са прекалено скъпи и малцина от тях могат да си ги позволят, обясни председателят на Българската..

публикувано на 28.05.20 в 18:38

Кампания събира книги за читалищата във Видинско

Кампания по спасяване на стари книги ще направи своя рестарт в началото на месец юни във Видин. Заради извънредното положение инициативата временно бе преустановена, но с отпадането на противоепидемичните мерки събирането на книги за читалищните библиотеки се предвижда да продължи, обясни организаторът Теодосия Микова: "Поради стеклите се..

публикувано на 28.05.20 в 10:26

В "Музикална зона" на 28 май 2020 слушаме Джими Коб

На 24 май, на 91-годишна възраст от този свят си отиде американският джаз барабанист Джими Коб, известен най-вече като член на Първия велик секстет на Майлс Дейвис. Обръщаме внимание на негови работи с Дейвис, с Уинтън Кели, с The Great Jazz Trio на Ханк Джоунс, на два от квартетите му – с китариста Майк Стърн и с китариста Алесио Менкони...

публикувано на 28.05.20 в 09:00

Ученици говорят за проблемите на пчелите

Ученици от Профилираната природоматематическа гимназия "Екзарх Антим І" във Видин посетиха екзотичния остров Реюнион, който е френско владение. Там със свои връстници от други европейски страни говориха за екологичните проблеми и ролята на пчелите за запазване на екологичното равновесие. Посещението бе по проект "To Bee or Not to Bee in Nature" , а..

публикувано на 27.05.20 в 18:40

Изложбата "Карантинно творчество" в галерия "Поломие"

Художници представят изложбата "Карантинно творчество" в художествена галерия "Поломие" в Лом. Със свои работи, създадени по време на извънредното положение, участват 11 творци, сред които трима ученици. Идеята дава художникът Кирил Апостолов: "Решихме, че може да си направим малка изложба и колегите се отзоваха, дадоха по две- три..

публикувано на 27.05.20 в 16:10