Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Болницата в Белоградчик отправи апел за дарения

Снимка: Радио ВИДИН

Във връзка с усложнената епидемиологичната обстановка и ограничаването на опасността от COVID – 19 МБАЛ "Проф. д-р Г. Златарски” ЕООД – Белоградчик откри дарителска сметка за набиране на средства. Набраните средства ще се ползват за извършване на лечение и наблюдение на пациенти с коронавирусна инфекция в неусложнено състояние, съгласно заповед на министъра на здравеопазването. Дарените средства ще бъдат използвани за обособяване на самостоятелно помещение за лечение на пациенти с COVID- 19, за закупуване на лични предпазни средства за персонала и други неотложни нужди във връзка с лечението на диагностирани с коронавирус пациенти.

Дарителска сметка:

Титуляр: МБАЛ „Проф. Г. Златарски” – Белоградчик

Банка: „Интернешънъл Асет Банк” АД, клон Видин

IBAN: BG 06IABG74965000478201

BIC: IABGBGSF


Вижте още
Ботев /Враца/

Победа на Ботев срещу Царско село с 3:0

Ботев /Враца/ си гарантира елитния статут поне за още един сезон, след като вчера победи с 3:0 като гост Царско село насред София. Само за 13 минути след почивката резервата Петър Атанасов и веднъж Чавдар Ивайлов опънаха три пъти мрежата зад вратаря на домакините Пласид и решиха дилемата около първото място в групата за оставане в Първа лига...

публикувано на 10.07.20 в 08:00

Снимката на 9 юли 2020 година

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира  огнище  на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Затягат се мерките срещу разпространение на коронавируса у нас. Драстичен скок на новозаразените с коронавирус за денонощие у нас. 240..

публикувано на 09.07.20 в 18:05

В Белоградчик се проведе обучение за предстоящото преброяване

В Белоградчик се проведе обучение на регистраторите, които ще извършат предварителния обход на територията на региона във връзка с предстоящото преброяване на населението, което ще стартира през месец януари 2021 г. Наетите регистратори подписаха договорите с Териториалното статистическо бюро. Обучителите разясниха работата със специалната програма,..

публикувано на 09.07.20 в 16:25

Установиха огнище на Нюкясълска болест по птиците във Видинско

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Болестта беше потвърдена в две съседни стопанства за лични нужди, в които се отглеждат смесено кокошки, пилета, пуйки и гъски след възникнало..

публикувано на 09.07.20 в 15:58

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от региона

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от областите Видин и Зайчар. Събрани са 100-те най- добри елемента, каза Красимир Кирилов- представител на Асоциацията за насърчаване на туризма - Видин: "Направена е по един модерен начин. Използвани са елементи, които и самият аз досега не бях виждал. Стана доста..

публикувано на 09.07.20 в 15:13

Трима новозаразени с COVID 19 в област Враца

Трима са новите инфектирани с коронавирус в област Враца през изминалото денонощие. Интересен е фактът, че и тримата са мъже, съобщиха от регионалната здравна инспекция.  Установените случаи са при 29-годишен жител на Мездра, както и врачани, съответно на 23 и на 18 години.  За последните 24 часа здравните власти не са тествали нови жители на..

публикувано на 09.07.20 в 14:43

Талант от Монтана с четири награди от Международен конкурс

12-годишната Магдалена Александрова от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Монтана спечели 4 награди от Международния конкурс "Junior's Hope online" - Молдова. Това каза Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс " Ние Врабчетата": "Изключително сме щастливи от наградите, които спечелиха..

публикувано на 09.07.20 в 14:19