Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 27 април 2020 година

2
Снимка: Светослав Цветанов

Общо 73 са положителните проби за наличие на коронавирус в област Видин. Излекувани са 4 души, двама са починали.

Електроразпределителното дружество, което обслужва Северозападна България, предоставя възможност за индивидуални планове при затруднения с плащане на сметките за ток.

Съгласно заповедта на министъра за здравеопазването, в Монтана отварят парковете за разходка. Те ще бъдат обозначени с "вход" и "изход". Седенето по пейките е забранено.

Сериозни притеснения за изпълнението на бюджетите на българските общини и в частност Община Вършец поради извънредната ситуация изрази кметът на Вършец Иван Лазаров. Въпреки че Община Вършец отмени два международни фестивала - на младежките духовите оркестри и "Пъстра огърлица", и така намали разходите си, проблемът остава, категоричен е кметът.

Липсата на медицински специалисти в болницата в Белоградчик се усеща изключително силно. Ръководството на болницата приема на работа млади лекари с всякакви специалности, за да може да болничното заведение да функционира с нормален ритъм и да обслужва пациенти, каза прокуристът Лилия Трифонова.

Д-р Соня Съботинова е новият управител на "МБАЛ - Мездра" ЕООД. Кметът Иван Аспарухов сключи с нея договор за възлагане управлението на дружеството за срок от 3 години.

50 души в община Берковица ще получават топъл обяд от началото на месец май.Това стана възможно с участието на Община Берковица по програма "Топъл обяд у дома в извънредна  ситуация 2020". Целевата група включва лица с  доходи под прага на бедност, хора с трайни увреждания и самотноживеещи.

76 акта по Закона за здравето са съставили за последните три дни полицейски служители в област Видин. 

Още пет случая на нарушаване на домашна карантина разследва полицията под надзора на прокуратурата, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Двама жители на Лом, поставени под карантина са я нарушили, съобщават от полицията в Монтана. 

Мъж отива на съд за нарушена заповед за защита от домашно насилие.

Полицаите от Районно управление Монтана са здрави. 112 от тях ще получат допълнителни възнаграждение, тъй като са работили на "първа линия" в борбата с COVID–19.

Кметът на Мездра издаде заповед, с която разрешава посещенията на градския парк от деца до 12 години, придружавани задължително от родител или член на семейството, но не повече от двама възрастни.

От днес започва косенето на зелените площи и в Белоградчик. Паралелно продължава и активното поддържане на декоративната растителност в града - прекопаване, плевене и почистване на цветните градинки, подрязване на храсти.

Започва ваксинация на лисиците срещу бяс. Това е първата ваксинационна кампания на лисиците срещу бяс за 2020 г.

Виртуална класна стая, в която седмокласници се подготвят за предстоящото националното външно оценяване, започна работа в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин. Вече 18 ученици са се включили в курсовете по математика и български език и литература.

В онлайн обучението продължителността на часовете по рисуване е редуцирана, един час продължава 30 минути.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34