Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

12-годишната Магдалена Александрова със специална стипендия на община Монтана

Снимка: Община Монтана

В навечерието на 24 май -  Денят на българската просвета, култура и славянската писменост, кметът Златко Живков връчи стипендиите на ученици с изявени дарби от община Монтана.

Носител на специалната стипендия  от  6 100 лева е възпитаничката на ОДК "Ние, врабчетата" Магдалена Александрова, едно от успелите деца на фондация “Димитър Бербатов”.

"Занимавам се с пеене и уча в четвърто основно училище "Иван Вазов". Имам много награди, като едно Гранд при, 10 първи места, 10 втори места  и едно трето място в "култура и изкуство"- каза Магдалена Александрова.

Носителите на годишна стипендия на община Монтана от по 3 660 лева са: Дейвид Каменов - "наука и техника", Томас Симеонов "култура и изкуство" и Алекс Цветанов, Републикански шампион по кик бокс, определен за най-добър състезател при 18-годишните на Балканите. Те получиха половина от сумите, а останалите ще вземат в края на годината.

Еднократна стипендия от 610 лева взеха - Алекс Атанасов и Калина Кръстева в област "наука и техника", Анна - Мария Асенова и Дона Юлиянова в  "култура и изкуство", и Европейския шампион по жиу житцу Искрен Цветков.


Вижте още

4 са новите случаи на КОВИД 19 в Северозапада

35 от изследваните през последното денонощие проби са дали положителен резултат. Това показва Националната информационна система. В област Видин има един случай на заразен от КОВИД 19, в област Монтана случаите са 3. Това са руски граждани, които работят на газопровода "Балкански поток", нямат симптоми - каза д-р Елена Борисова, началник на..

публикувано на 05.06.20 в 16:37

Прокуратурата във Видин е предала на съд обвиняем за контрабанда на прекурсори

Обвинителният акт, който Окръжната прокуратура е внесла в съда, е срещу пловдивчанин за държане и контрабанда на прекурсори. На 12 април миналата година на граничния пункт по Дунав мост при Видин при проверка на автомобила му в тайник е открит метаамфетамин. В обвинението на Окръжната прокуратура посочват, че през 2018 гадина обвиняемият..

публикувано на 05.06.20 в 16:32

Закупуват театрални декори за детската градина в Бяла Слатина

Сдружение "Първи юни" спечели финансиране на своя проект "Приятели на децата". Проектът е сред седемте одобрени от общо участвалите 70 в програмата "В подкрепа на детството".  Проектът ще обхване около 100 деца, които посещават детската градина "Незабравка" в Бяла Слатина и нейните филиали, каза председателят на сдружението Наталия..

публикувано на 05.06.20 в 15:59

Община Ново село с двама представители в Сдружението на общините

Двама общински съветници от Новоселска община са включени в постоянните комисии към Националното сдружение на общините в Република България. Председателят на Общинския съвет Иво Вергилов ще участва в комисиите по местни финанси, бюджет и общинска собственост, по здравеопазване и административно обслужване и общинска администрация. Добромира..

публикувано на 05.06.20 в 15:05
засаждане на дърво в ОУ

Декоративна върба краси двора на училището в Селановци

Декоративно дърво засадиха учениците в двора на ОУ "Н.Й.Вапцаров" Селановци  в деня, когато се отбелязва Световния ден на околната среда. Дървото е подарък на училището от ОДК Оряхово. Преди това учениците участваха в  импровизиран еко-урок за "живата и неживата природа", обясни Петя Русинова, директор на училището "С учениците организирахме..

публикувано на 05.06.20 в 15:00

Врачанският театър ще играе на открито

Врачанският театър ще поднови дейността си след близо 3-месечно прекъсване с представления на открито. Любимата на хиляди малки и големи постановка  "Червената шапчица" ще се изиграе в хотелски комплекс, който се намира в подножието на прохода Вратцата. Представленията са от 11.30 часа в събота и неделя, съобщиха от Драматично-куклен..

публикувано на 05.06.20 в 12:10

Задържаха мъж в Боровци за укриване на доходи в големи размери

32-годишен мъж е задържан в село Боровци, област Монтана, по подозрение за укриване на доходи в големи размери, съобщават от Областната дирекция на МВР. От   жилището му са иззети около 200 документа от жилището на мъжа, договори за покупко-продажба на МПС, нотариални актове за недвижими имоти, платежни нареждания за преводи на парични суми в размер..

обновено на 05.06.20 в 12:09