Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват площада и улиците в Криводол

3
Снимка: Община Криводол

Започна ремонт на централния площад в Криводол. Реконструкцията и обновлението пред сградата на Общината целят осигуряването на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда, реализирана чрез нови зелени и пространствени решения. Ремонтните дейности трябва да завършат до месец септември, каза кметът Христо Доков
"Реконструкцията включва подменяне на тротоарните плочи, на осветлението из града и в парка. Проектът включва водно огледало. Пейките ще бъдат нови. Такъв ремонт не е правен от или над 10 години. Съществуващият площад е създаден през 1983 година".

Дейностите, които са зад над 700 000 лева, са финансирани по европейски проект. До края на годината предстои и основен ремонт на градските улици, допълни Доков.
"Искаме да реализираме още два проекта. Тротоарите не само по центъра, но и в целия град, се нуждаят от подмяна. Пред финализиране сме на обществената поръчка. Централните улици са в ужасно състояние".

Модернизацията на инфраструктурата ще осигури по-добро качество за живот и развитие на местния бизнес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Дариха храни за Великден на социално слаби от Враца и Монтана

Сдружението "Благотворни приятели" от Враца и Монтана реализира поредна си дарителска акция. В навечерието на Великден бяха зарадвани десет социално слаби семейства от пет населени места в общината и град Враца, както и 35 възрастни хора от дома за стари хора в село Горна Вереница, община Монтана. Пакетите за семействата във врачанско съдържат..

публикувано на 04.05.24 в 13:08

Изгоря къща от незагасена цигара

Хвърлена незагасена цигара на килим на пода на стая, от пиян мъж, доведе до пожар в къща в село Игнатово. Въпреки намесата на огнеборци от Лом къщата е изгоряла напълно. Сигналът за пожар в къща във вълчедръмското село Игнатово е подаден на телефон 112 малко преди 22 часа на 2 май. Веднага на място пристигнал екип с пожарникари от Лом, които..

публикувано на 04.05.24 в 12:15

Великденски пакети получиха възрастни хора от община Бойница

70 възрастни хора с ниски доходи бяха подпомогнати за Великден в община Бойница. Преди Възкресение Христово общественикът и организатор на великденската кампания Радослав Треилов и доброволци от сдружение "Северозапазване" занесоха дарението. "В навечерието на Великден като част от нашата кауза за обръщане на внимание на хората с ниски доходи и..

публикувано на 04.05.24 в 11:51

Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца за празниците

Във Враца осигуряват допълнителни курсове на градския транспорт по време на Великденските празници, съобщиха от местната управа. Идеята на местната власт е да даде възможност на повече хора да отдадат почит на своите близки, които вече не са сред тях.  Във връзка с множество запитвания към "Тролейбусен транспорт", Община Враца уведомява жителите и..

публикувано на 04.05.24 в 09:20
Румен Христов

Румен Христов е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Монтана

ГЕРБ – СДС обяви водачът на листата за предстоящите извънредни парламентарни избори в област Монтана. Това е лидерът на СДС Румен Христов. ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ все още не са съобщили официално водачите си. Лидерът на СДС Румен Христов ще е първи в листата на коалиция ГЕРБ - СДС за 12-ти многомандатен избирателен..

публикувано на 04.05.24 в 08:27

Велика събота е

Православната църква възпоменава телесното погребение на Иисус Христос.  "Този ден е най-тъжният от всички дни на годината. Христос е във гроба. Тежка скръб обзела учениците му и неговата майка Света Богородица. Имало чудни знамения, когато Христос издъхнал- земята се разтресла, камъни от скалите падали, църковната завеса сама се раздрала на две...

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Изложба за 6 май - Ден на храбростта откриха в Монтана

Откриха Камерна изложба "Военни отличия и хладно оръжие от колекциите на Регионален исторически музей Монтана . Поводът е 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Камерна изложба в съвместна инициатива на историческия музей и военното окръжие в Монтана. В нея са показани хладни оръжия, свидетелства, грамоти, ордени и медали,..

публикувано на 03.05.24 в 15:09