Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майка от Видин организира дарение за бездомните кучета

"Стани на две, спаси кутре"- с мисъл за кучетата без дом

Снимка: Ани Любенова

Една история за доброто, което съществува даже и в трудни времена. Главен участник в нея са Ана Любенова и нейния син Ангел, който скоро става на 2 години. Ани обаче, вместо подаръци за  рождения ден на своя син, иска от гостите си парична сума- кой, колкото има да отдели. Сумата ще събере в полза на животните от видинското сдружение "Добрина, Хуманност и Състрадание"Ани Любенова е решила темата на партито  да е "Стани на две, спаси кутре",  и повече за нея ще чуем от организаторката :

"Тък като тази година синът ми става на 2 годинки и от известно време с други майки, които имат връстници на сина ми, голяма дилема настъпи при всички, какво да купим на децата си като подарък. На две годинки децата не знаят какво искат. Решихме да направим нещо по-различно. Нещо, което той сега няма да разбере, но във времето ще остане като голям спомен за него. По моя идея решихме, че ще направим мини кампания "Стани на две, спаси кутре" и да съберем някаква сума, която да дарим на сдружението за бездомни кучета във Видин. Когато синът ми започне да разбира, ще му кажем, какво сме направили всъщност за неговият рожден ден. Всичко, което неговите гости дарят, ще бъде събрано в една кутия, която ще бъде занесена в сдружението. Не бива да се държи на материалното, когато децата са презадоволени от нещо. Не за първи път правя нещо за сдружението. Това си е моя страст. Миналата година направих благотворителна фотосесия. Смятам, че всеки може да намери собствена кауза. Мислех по въпроса дали направо аз с парите, които съберем да купя храна за животните, но знам, че те се нуждаят и от други неща и смятам да даря парите и вече хората от сдружението сами да преценят".

Това не първата благотворителна кауза, която Ани организира за животните. Големи благодарности към каузата изрази и Юлия, която е главен организатор в Сдружението и сподели от какво животните имат нужда:

"С Ани се запознахме по повод фотосесия, която тя искаше да направи за нашето сдружение, като съберат хора, обичащи животните в градската градина. Бяхме взели четири от нашите кученца, спасени от улицата, за да се снимат хората с тях, с домашните си любимци и парите от снимките да бъдат оставени в наша полза. От тази кампания за 2 часа събрахме близо 600 лева, с което много си помогнахме. Ани винаги ни е помагала и тази сутрин разбрах, че за рождения ден на нейното синче иска подаръците, които той би получил, да бъдат в полза на нашите кученца, което също е много мило. Много благодаря на Ани, че има душа, има поглед над нещата и по всякакъв начин се опитва да ни помогне. Дори участва в благотворителни базари. Продава нейни дрехи или нещо, с което да ни помогне, но такива хора като Ани са много малко. Добре, че са те, защото иначе ние изобщо нямаше да можем да правим това, което правим. Ние си ваксинирахме кучетата преди една седмица. Сега имаме нужда от пипети за външно обезпаразитяване- малко по- хубави и скъпички, за да са по- ефективни, както и от храна - гранули, консерви. От това най- много имаме нужда."

Сдружение за защита на животните "Добрина, Хуманност, Състрадание" - Видин освен от храна и парични средства за отглеждане на животните, имат нужда и от доброволци. От хора с големи сърца, като техните, които да се включат в тяхната кауза. 

Повече чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приказката на "Малката пекарна": Две години по-сладка

Преди близо 2 години  в едно не голямо видинско село отвори врати една никак не голяма пекарна. А зад щандовете, приютили всякакви благоуханни печива, ни посрещна една никак не голяма пекарка. Това е Криси Иванова . Смело момиче, на безсрамно крехка възраст, поело върху плещите си смелите си мечти и големите си очаквания. Днес, почти 2 години,..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Катя Апостолова, учител от Монтанско - за образователната система преди и сега

В "Думата имат старейшините" ви срещаме с Катя Апостолова, която е работила като учител в Монтанско. Тя е преподавала по български език и литература, музика и руски език, завършила е Великотърновския университет, впоследствие и Шуменския университет. Родена е в Провадия, но още през през 1979 година се мести в Монтана, откъдето е нейният съпруг...

публикувано на 02.05.24 в 16:50

Доволни ли са колоездачите от новата велоалея във Видин

С дългоочакваното отваряне на ремонтираното платно на видинския булевард "Панония" колоездачите в града вече могат да ползват нова велоалея. За да бъде защитена от недобросъвестни шофьори, спиращи автомобилите си върху зоната, тя е маркирана със знаци, изградена е дори вертикална преграда с колчета. Подобни места за хората, обичащи да се..

публикувано на 02.05.24 в 15:55

В "Музикална зона" на Велики четвъртък слушаме произведения от разнообразни автори

Седмицата на Христовото страдание, както и последващото Възкресение са вдъхновение за редица композитори. Преди да чуем музиката, инспирирана от евангелската история обръщаме поглед към класическия композитор и виртуозен виолончелист  Луиджи Бокерини . Следват  Жан Батист Люли  и  Te Deum ,  Йохан Себастиан Бах  -  Air ,  Йозеф Хайдн  с  ораторията..

публикувано на 02.05.24 в 09:00

Видинският художник Петър Дарковски показва свои творби във Великденска изложба в Орешак

Видинският художник Петър Дарковски участва със свои творби във Великденска изложба на Плевенското дружество на художниците, подредена в една от залите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. Макар че живее и работи във Видин, Петър Дарковски е част от творческата организация на художниците в Плевен. За..

публикувано на 01.05.24 в 16:26
Археологът Ваня Ставрева изнася беседа пред посетители на Исторически музей

Археолог: Промените в праисторията са свързани с промени в труда

Намираме повод в  Международен ден на труда -1 май, за да се върнем към самото начало на тази основна човешка дейност и да разберем как се е променяла и какъв е приносът ѝ за човечеството. Тръгваме от онова далечно минало, за което няма никакви писмени данни, а според някои хипотези по това време трудът бил чисто женска дейност. Това каза археологът..

публикувано на 01.05.24 в 15:00

Шоу с дронове за Ботевите дни във Враца

Спектакъл с дронове, вечерни концерти и десетки събития са част от програмата на Ботеви дни 2024 година. За врачани поредицата от празнични дни са нещо повече от традиция и това си проличава от програмата за честването им през тази година. Тазгодишната програма на Ботеви дни е изключително богата - в нея влизат 38 събития, които са от основната..

публикувано на 30.04.24 в 16:37