Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха най-добрите пожарникари във Видинско (видео)

3
Снимка: Радио ВИДИН

На тържествена церемония по случай професионалния празник на пожарникарите, директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин комисар Стилиян Пешев награди служители за постигнати високи резултати през годината и им благодари: 

"Традиционно с професионалния празник на пожарникарите стартира и седмицата на пожарната безопасност. Едно от неизменните мероприятия, това е да отличим колегите, които имат най-съществен принос за просперитета на нашата професия. Служителите на Регионална дирекция- Видин също могат да се похвалят с постигнати много добри резултати при предотвратяване и на пожарите, и намаляване на риска от възникване на бедствия. Колеги, искам да ви благодаря за проявения висок професионализъм, мъжество и самоотверженост при ликвидирането на възникналите произшествия  и осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението!"

С награда "Писмена похвала" за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения  бяха отличени общо 18 служители - 8 от Видин, по четирива от Орешец и Белградчик, и двама от Кула. 

Награди от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов получихаинспектор Момчил Цанков – инспектор V степен в група "ДПК и ПД" в РСПБЗН – Видин; младши инспектор Тихомир Григоров – водач на специален автомобил II степен и пожарникар в УПБЗН – Орешец;  младши инспектор Венцислав Вътков – старши пожарникар в група "ПГ и СД“ на  РСПБЗН – Видин.


Младши инспектор Стойчо Захариев – водач на специален автомобил I степен и пожарникар в УПБЗН– Орешец и младши инспектор Любомир Маринов – водач на специален автомобил I степен и пожарникар в РСПБЗН – Белоградчик получиха награди "Писмена похвала" от директора на Дирекция "Оперативни дейности" старши комисар Красимир Шоторов.


Директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин комисар Стилиян Пешев отличи:

младши експерт Мирослав Тодоров – началник на дежурна смяна в група "Оперативен център" в сектор "ПГ и СД";

младши експерт Иван Данов – началник на дежурна смяна в група "Оперативен център" в сектор "ПГ и СД";

младши експерт Красимир Тасев – командир на екип в група  "ПГ и СД";  

младши експерт Анатоли Кръстев – командир на екип в РСПБЗН – Белоградчик;

младши инспектор Пенко Петров – водач на специален автомобил I степен в група "ПГ и СД";

младши инспектор Милен Кръстев – водач на специален автомобил I степен в група "ПГ и СД";

младши инспектор Мартин Миков – водач на специален автомобил I степен в РСПБЗН - Кула; 

младши инспектор Цанко Цанов – водач на специален автомобил I степен, той и пожарникар в РСПБЗН - Кула; 

младши инспектор Петър Цветков – водач на специален автомобил I степен, той и пожарникар в РСПБЗН – Белоградчик;

младши инспектор Георги Георгиев – пожарникар в група "ПГ и СД";


Началникът на Районната служба в Белоградчик главен инспектор Пламен Петров награди трима свои служители:

младши инспектор Николай Маринов – водач на специален автомобил II степен в РСПБЗН – Белоградчик

младши инспектор Илиян Борисов – водач на специален автомобил II степен и пожарникар в УПБЗН – Орешец

младши инспектор Калин Василев – старши пожарникар в УПБЗН – Орешец

                   






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Атракционното влакче във Враца ще пътува през почивните дни

Цветната влакова композиция ще пътува през почивните дни от днес до 6 май включително, съобщиха от общинската управа. Разписанието е:  Тръгване на всеки кръгъл час - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00, 19:00 и 20:00 часа.  Началната спирка на влакчето е пред Билетния център на площад „Христо Ботев", като ще се движи до „Долна лифтена..

публикувано на 03.05.24 в 08:24

Има задържан за отвличането на млада жена в Козлодуй

Задържаха за срок до 72 часа мъж, отвлякъл 20-годишна жена в Козлодуй, съобщиха от прокуратурата. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Враца се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК. Сигналът за отвличането е постъпил на 1 май в полицейското управление на Козлодуй...

публикувано на 03.05.24 в 07:56

Разпети петък е - най-тъжният ден за християните

Днес е Разпети петък - за християните най-тъжният ден в годината. Това е денят, в който Исус Христос е разпнат на кръста, за да изкупи греховете на човечеството, каза свещеник Илия Симеонов от Видинската  епархия. "Кръстните страдания били големи, но Христос страдал повече за хората. За тях Той слязъл на земята - за да изкупи от..

публикувано на 03.05.24 в 07:34

Снимката на 2 май 2024 година

Работилница за  боядисване на яйца  за Великден организираха в музей  "Кръстата казарма" във Видин . Деца се запознаха с традициите и научиха повече за техниките за украсяване, които са използвани в миналото.  Завърши ремонтът на отводнителния канал от яз. "Чернила" до включването му в река Огоста, съобщиха от Община Монтана.  Това е..

публикувано на 02.05.24 в 17:55

Великденска работилница организираха в етнографския музей във Видин (СНИМКИ)

Работилница за боядисване на яйца за Великден организираха в музей "Кръстата казарма" във Видин . Деца се запознаха с традициите и научиха повече за техниките за украсяване, които са използвани в миналото. Етнографът д-р Сашка Бизеранова разказа как това се е правило с разтопен восък: "Восъкът се разтопява и потича тук по тази тръбичка...

публикувано на 02.05.24 в 14:58

Три коли и мотоциклет са отнети в полза на държавата по дела на Районна прокуратура – Видин

През изминалата седмица Районна прокуратура – Видин е приключила три дела за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от държавното обвинение. На 9 април обвиняемият П.Л. управлявал лек автомобил в района на пътен възел „Видахим“ в посока от Видин към Дунавци. Превозното средство било спряно за..

публикувано на 02.05.24 в 14:16

На Велики четвъртък в Монтана багриха яйца и дариха козунаци

Козунаци и други сладкарски изделия в духа на предстоящите Великденски празници получиха възрастни хора от различни съсловни организации и съюзи в Монтана. Кметът Златко Живков лично раздаде повечето от 500-те козунака с благопожелания за живот и здраве, мир и разбирателство. Празник за най-малките деца с работилница за боядисване на яйца организираха..

публикувано на 02.05.24 в 13:23