Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" представи кандидат-депутатите от Видин

Снимка: Радио Видин

Политическа партия "Възраждане" представи кандидат-депутатската си листа от Видин за участие в предстоящия вот на 2 октомври. Водач на листата е Валери Сираков, един от основателите на структурата на партията във Видинско. След него са Красимир Антонов, Иван Димов, Наташка Базова и Филип Шаповал. 

Валери Сираков е икономист, с дългогодишен опит в държавния и частния сектор: 

"Роден съм 1956 г. в град Велико Търново. Баща ми е бил офицер там. След което се преместваме в Червен Бряг, където съм завършил реална гимназия. След това завърших в Свищов висше икономическо образование. Там намерих съпругата си, която е от Видин. Живеем тук, имаме две деца. В момента живеят и работят в София. Имам двама внуци и една внучка. 1980 година започнах работа в Държавен финансов контрол, където работих 15 години и това е единствената държавна работа, която съм работил през живота си. След това всичко е било частно. Симпатизант съм на партия "Възраждане" от 2016-та. От 2017 година съм член... Ако държавата не помогне на видинска област, няма да се оправим. Това ще ми бъде първостепенна задача, да има закон, в който да пише, държавата се задължава, в срок от 5 или 10 години, да инвестира във видинска област минимум 1 милиард лева. Аз за това ще работя, ако отида в парламента."

Красимир Антонов е роден на 7 декември 1960 г. във Видин. Завършил е Музикалната академия в София, със специалност оперно пеене:

"В партия "Възраждане" съм от самото ѝ създаване на видинската организация. Влязъл съм в тази партия по лични убеждения и до ден днешен се стремя да помагам и да работя за тази партия, която за мен е единствената българска партия независима от никакви други външни политически влияния. Вече трети или четвърти мандат съм кандидат в листата на Видин и поради моите лични убеждения, няма да престана никога, докато тази партия съществува, да се боря за осъществяването на нейните идеи и намерения, които са единствено и само за българския народ, и за просперирането на България."

Следващият в листата на "Възраждане" е Иван Димов, който е родом от Варна. Има завършено висше икономическо образование. Семеен, с три деца. Работи във Видин за немска компания, която произвежда електрокомпоненти.
Единствената жена в листата на Възраждане за област Видин е родената в Ново село Наташка Базова. Била е дългогодишен библиотекар на читалището в Ново село:

"Завършила съм Руска гимназия в град Лом, след което почвам работа като библиотекар в родното си село. Дълги години бях там. Няколко години, след като се преместих в града, работих в червен кръст и на още едно-две места. В момента съм артистичен секретар в Общинския драматичен театър "Владимир Трандафилов". Симпатизант съм на партия "Възраждане" от 2017 година, а 2018 вече ставам член на партията. Влезнала съм по убеждения и смятам, че това е партията, която защитава интересите на народа и на страната ни."

Последен в листата на партия "Възраждане" във Видин е най-младият от кандидатите. Казва се Филип Шаповал и работи в сферата на хотелиерството.

"Роден съм на 20 януари 1993 година тук във Видин. Завършил съм 2018 година в така нареченото ХТМУ-София. Работя, в момента, в сферата на хотелиерството и кулинарията. Тук съм в тази партия, защото оценявам тяхната програма и за това, че мислят за нашия народ."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Какви са ползите от членството в Евросъюза за развитие на сектор "Строителство"

Всички държави членки на Европейския съюз имат полза от това да са част от единния пазар и да се справят заедно с общите предизвикателства, свързани с миграцията, тероризма и изменението на климата, както и от по-конкретни неща, като по-добра транспортна инфраструктура, модернизирани и цифровизирани обществени услуги и авангардно медицинско лечение...

публикувано на 09.05.24 в 14:32

Цветана Василева от Железна - за любовта към музиката и килимарството

Цветана Василева от чипровското село Железна гостува в "Думата имат старейшините". Тя е на 84-годишна възраст, пяла е повече от 50 години и спокойно може да се каже, че музиката е в кръвта ѝ. Дълго време е ръководила местната певческа група "Здравец", която има успехи на международни и национални фестивали. За жените във формацията казва, че са..

публикувано на 09.05.24 в 14:00

Доволни ли са видинчани от ремонтираното платно на булеварда в града

Ремонтираната отсечка на видинския булевард "Панония" във Видин поема част от трафика в града вече около две седмици. Хората до толкова бяха свикнали със затвореното пътно платно, че дни след дългоочакваното му отваряне някои водачи продължаваха да влизат в насрещното движение. Да припомним, ремонтът започна в началото на август 2023 г. и в края..

публикувано на 09.05.24 в 13:00

Неправителствена организация насърчава към обществена активност жени от Северозапада

Фондация "Жените в предприемачеството в България" организира  обучителна работилница в Монтана . Темата е "Гражданското общество и участието на жените в него" , а събитието ще се проведе от 13-и до 16 юни. Фокусът е към Северна и Северозападна България, защото по различни данни на Европейската комисия дамите не участват активно в..

публикувано на 09.05.24 в 10:08

В "Музикална зона" на 09 май 2024 слушаме Ане Софи фон Отер

Днес тя става на 69 г. Шведското мецосопрано има разнороден репертоар – песни, арии из опери и оратории, поп и рок песни. Освен участия в опери на Хендел, Монтеверди и Моцарт, Ане Софи фон Отер издава албуми с Елвис Костело, с кавъри на АББА и композиции от Бени Андершон и Бьорн Улвеус. Популярни са изпълненията и с шведския пианист Бенгт Форшбери..

публикувано на 09.05.24 в 09:00

Ансамбъл "Шевица" представя "В огледалото на водата" във Видин

"В огледалото на водата" ще се огледа в събота вечер публиката във Видин . Едноименният концерт-спектакъл на Представителен фолклорен ансамбъл "Шевица" ще бъде показан на сцената на Драматичния театър. Видин е поредният град, в който танцьорите и певиците гостуват в рамките на своето национално турне. То започва преди година, скоро след като..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Неизпълнен ремонт предизвиква недоволство сред живущите на улица "Константин и Фружин" във Видин

Видинската улица "Константин и Фружин" да бъде преименувана на "40 години надежда" . Предложение за това смятат да отправят до Община Видин живущите там и по този начин да изразят недоволството си от факта, че вече 40 години чакат да бъде извършен ремонт на улицата им, разкопана през 80-те години за изграждане на канализация на квартал "Бонония"...

публикувано на 08.05.24 в 15:00