Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народните певици Бисера и Лидия: Красивата усмивка може да отвори много врати

Снимка: Радио Видин

Народните певици Бисера Иванова и Лидия Ангелова - един свеж и амбициозен дует, който е отскоро на фолклорната ни сцена, но пък е с доста сериозни заявки за талант и присъствие, гостува в "Час при зъболекаря". Освен, че имат прекрасни гласове, те се отличават също с провокативна и атрактивна визия, част от която са техните усмивки. 

"Още от малка моята зъболекарка ми обясняваше, че е много важно да ходим на профилактичен преглед, защото може да имаме някакъв проблем със зъбите, който после да стане по-сериозен, и че честото ходене на зъболекар може да реши много безболезнено проблема... С течение на годините разбрах и осъзнах колко важно е да поддържаш усмивката си в добро здраве, защото тя е първото нещо, което прави впечатление на хората, когато се запознават с теб. Животът ни се стече по много неочакван за нас двете начин. Ставаме все по-популярни напоследък с нашата музика, във връзка с това знаете, че когато си обществена личност, трябва да имаш хубава усмивка, защото тя прави впечатление", разказа Лидия Ангелова.

Като малка Бисера Иванова много обичала да си хапва сладко, затова първата ѝ среща със зъболекаря е на съвсем ранна възраст:

„Моята първа среща със зъболекар беше още когато бях много мъничка - на 4-5 години, защото много обичам сладко и първите кариеси от шоколадови яйца и блокчета се появиха много рано. Тъй като живея извън големия град, а семейният ми зъболекар е в големия град, за мен ходенето на зъболекар беше едно малко пътешествие - 30-40 минути пътуване, разглеждане на нови сгради, виждане на един друг свят, различен от всекидневния. Въпреки че много ме беше страх от машините, от звука от бялата престилка на зъболекарката, но все пак преодолявах този страх и с милото отношение на моите родители, на служителите в самия кабинет, приключението ми на зъболекарския стол се разминаваше без болка и без много стрес. След което също изпитвах страх да ходя на зъболекар, през тийнейджърските ми години. В последно време осъзнах колко са важни профилактичните прегледи, тъй като преди месец ми се случи да ми открият кариес, който нито се виждаше, нито усещах и благодарение на това, че проявих сама инициатива и отговорност съм себе си да посетя зъболекар, разбрах за този проблем, който беше отстранен без никакъв проблем, навреме и без болка."
 
Младите народни певици призоваха всички да се грижат за своята усмивка, защото тя може да им отвори много врати:

"А когато зъбите ви са здрави, вие имате огромната увереност да се усмихвате и да покорявате нови върхове."


По публикацията работи: Стефка Павлова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Иван Аспарухов: Работим за подобряване на жизнената среда и съхраняване на културната идентичност на Мездра

На Гергьовден своя празник отбелязва град Мездра . По този повод кметът Иван Аспарухов каза в "Цветовете на деня", че за ръководството на Мездра е важно да продължи да работи за благоустрояване и подобряване на жизнената среда, но и за съхраняване на културната идентичност на града. "Този мандат започнахме сериозна инвестиционна програма..

публикувано на 06.05.24 в 16:54

Стартира Националната кампания "Зелено четене" - 2024

4 тура, 4 специални събития и 4 томболи в четвъртото издание на Националната кампания "Зелено четене". Тя стартира днес, когато е и един от най-хубавите български празници, Гергьовден и за поредна година обединява български автори, издателства и любители на книгите.  Кампанията обхваща 4 града - това са Враца, Балчик, Габрово и Пещера...

публикувано на 06.05.24 в 09:10

"Неделник" от 5 май 2024 година

Христос Воскресе. На Великден, като на Великден. Всъщност всеки път на Великден има „Неделник“, защото е неделя. И днес ни има. Започвам с това, че в понеделник при голям успех в София се състоя премиерната прожекция на филма „Гераците“ на роденият във Видин режисьор Максим Генчев. Филма тръгна по кината от 3 май, а идеята на Максим Генчев..

публикувано на 05.05.24 в 14:10

Христос възкръсна!

Днес Христовата църква празнува Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Няма в историята на човечеството събитие, по-велико от възкресението на нашия Спасител Иисус Христос! Велико е, защото е необяснимо и немислимо, защото за нас, хората с нашите технически свръхвъзможности не е възможно да върнем някого към живот след..

публикувано на 05.05.24 в 09:00

Нинко Кирилов: Срещите ми във Видин са с приятели и читатели

На 8 май е премиерата във Видин на седмата книга на писателят Нинко Кирилов . Стихосбирката "Портокал" излезе миналата година и е посрещната много позитивно от критиката. Роденият и израснал във Видин Нинко Кирилов приема с охота определението за книгата като "Вселюбовна поема", наречена така от Антония Апостолова. С Нико Кирилов..

публикувано на 03.05.24 в 17:33

Приказката на "Малката пекарна": Две години по-сладка

Преди близо 2 години  в едно не голямо видинско село отвори врати една никак не голяма пекарна. А зад щандовете, приютили всякакви благоуханни печива, ни посрещна една никак не голяма пекарка. Това е Криси Иванова . Смело момиче, на безсрамно крехка възраст, поело върху плещите си смелите си мечти и големите си очаквания. Днес, почти 2 години,..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Катя Апостолова, учител от Монтанско - за образователната система преди и сега

В "Думата имат старейшините" ви срещаме с Катя Апостолова, която е работила като учител в Монтанско. Тя е преподавала по български език и литература, музика и руски език, завършила е Великотърновския университет, впоследствие и Шуменския университет. Родена е в Провадия, но още през през 1979 година се мести в Монтана, откъдето е нейният съпруг...

публикувано на 02.05.24 в 16:50