Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Усмихнато лято" в Спанчевци

4
Снимка: Петя Генова

В Спанчевци бе проведен еднодневен летен пленер "Усмихнато лято". Центърът на селото бе по – пъстър от всякога, наситен с живот, детски смях, рисунки, песни, танци и игри.

Малчуганите рисуваха смело, оцветяваха любимите герои, пресъздаваха космоса, природата и всичко онова, което е мило  за тях.  Картините на малките художници бяха пълни с цветове, магия и любов.

Освен рисуване, децата се забавляваха с аниматор и игри. Малките Виктория и Рафаела изпяха по една народна песен. Всички художници получиха подаръци и лакомства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 31 май 2024 година

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Песни, танци, пъстроцветни приказни костюми и народни носии представиха децата от трите яслени групи. Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН...

публикувано на 31.05.24 в 18:15

40% от територията на България са "демографска пустиня"

Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН. “Демографските пустини” са територии с изключителна ниска плътност на населението - под 10 души на кв. км., а в България те нарастват много бързо. Почти в 217 от 265 общини има ядра на..

публикувано на 31.05.24 в 17:15

Панорама на средното образование в област Монтана

В Монтана се проведе традиционната "Панорама на средното образование". Акцентът на инициативата е кариерното развитие и представяне на седмокласниците възможностите за професионално образование в учебните заведения в областта. Организатори на проявата са РУО – Монтана и Център за подкрепа на личностното развитие ОДК „Ние, врабчетата". "Изборът..

публикувано на 31.05.24 в 16:42

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе в Брегово

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе тази вечер в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Брегово.   Темата е "Образованието в трансформационното общество", каза директорът на учебното заведение Илияна Кръстева:  "Ние сме посланици на доброто в петия открит урок на проф. Венелин Терзиев. Ще представим IT академия, "Дигитален и..

публикувано на 31.05.24 в 16:00

Във Видин започва "Лято с Библиотеката"

Традиционната инициатива „Лято с Библиотеката” ще бъде открита официално в Деня на детето - 1 юни, във Видин. По време на събитието ще бъде представена лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", а децата ще имат възможността да получат информация за всички клубове по интереси. Това каза ръководителят на Детския..

публикувано на 31.05.24 в 15:34

50 години отпразнува детска ясла "Слънчев кът" във Видин

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Директорът на детското заведение  Нина Емилова даде старт на празничната програма и поздрави децата:  "Мили деца, вашите усмивки, светлините в детските очи правят този ден вълнуващ и незабравим. Вие сте най-хубавия подарък в живота ни, нашето бъдеще, нашата надежда и вяра..

публикувано на 31.05.24 в 13:29

Над 20 литра дъжд се изля над Монтана

Над 20 литра на квадратен метър дъжд се изляза над Монтана в рамките н 15-ина минути снощи. На места е паднала и градушка, съобщиха от Хидро-метеорологичната станция в града Дъждът вчера е бил с голям интензитет. Към обяд са измерени към 9 литра на квадратен метър, а снощи - много повече, съобщи  Леночка Ангелова , началник ХМО Монтана: "За..

публикувано на 31.05.24 в 12:22