Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вършец бе домакин на национален фестивал по бойни изкуства

Снимката е илюстративна.
Снимка: Радио ВИДИН

В събота и неделя в град Вършец се проведе фестивал по бойни изкуства. Атрактивната проява се състоя в спортна зала "Арена Вършец" и бе с международно участие, а темата бе "Най-добрата самозащита". Организатор бе Централният полицейски карате и джу джицу клуб, с президент гранд мастер Тони Петров.

Събитието е част от календара на Спортната асоциация на МВР и включва множество лекции и дискусии. Спортното съоръжение събра над 200 участници от 26 града – състезатели и треньори от България, Сърбия и Италия.

Програмата през първия ден от семинара включва лекции, разделени в два панела по отделните бойни изкуства: шотокан карате, таекуондо, годжу рю карате, джу джицу, винг чун, окинава кобудо и полицейска самозащита. Във втория ден семинарът продължи с лекция по спортно карате (олимпийско) - WKF.

Темите на националния фестивал са насочени към философията на бойните изкуства, които са отражение на философията за живота на Изтока, здравословния начин на живот и добрата кондиция на практикуващите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Във Видин започва "Лято с Библиотеката"

Традиционната инициатива „Лято с Библиотеката” ще бъде открита официално в Деня на детето - 1 юни, във Видин. По време на събитието ще бъде представена лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", а децата ще имат възможността да получат информация за всички клубове по интереси. Това каза ръководителят на Детския..

публикувано на 31.05.24 в 15:34

50 години отпразнува детска ясла "Слънчев кът" във Видин

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Директорът на детското заведение  Нина Емилова даде старт на празничната програма и поздрави децата:  "Мили деца, вашите усмивки, светлините в детските очи правят този ден вълнуващ и незабравим. Вие сте най-хубавия подарък в живота ни, нашето бъдеще, нашата надежда и вяра..

публикувано на 31.05.24 в 13:29

Над 20 литра дъжд се изля над Монтана

Над 20 литра на квадратен метър дъжд се изляза над Монтана в рамките н 15-ина минути снощи. На места е паднала и градушка, съобщиха от Хидро-метеорологичната станция в града Дъждът вчера е бил с голям интензитет. Към обяд са измерени към 9 литра на квадратен метър, а снощи - много повече, съобщи  Леночка Ангелова , началник ХМО Монтана: "За..

публикувано на 31.05.24 в 12:22

31 май - Световен ден без тютюнопушене

31 май се отбелязва като Световен ден без тютюнопушене. Целта е да се повиши информираността за вредните последици от употребата на тютюн и от пасивното тютюнопушене. Тази година мотото на инициативата е "Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия", каза Наталия Милкова от Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Видин.  "По данни на..

публикувано на 31.05.24 в 11:50
Близо 3000 лева за обезопасяване на детски площадки в с. Брусен

С 24 хиляди лева финансират малки инициативи в Мездра

8 проекта ще бъдат реализирани със средства от общинския бюджет по Програма „Малки местни инициативи - Мездра 2024“. Решението бе взето на заседание на  Общинския съвет.   Със средства от общинския бюджет на обща стойност около 24 000 лв. през тази година ще бъдат реализирани малките местни инициативи: • „Зона за култура“ в гр. Мездра (в зелената..

публикувано на 31.05.24 в 10:50

Мъж и жена от Монтана са задържани за побой

Мъж и жена от монтанския кв. „Огоста" са задържани за нанасяне на средна телесна повреда на жителка на гр. Монтана, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Около 22,22 ч. снощи от ЕЕН 112 в ОДМВР Монтана постъпил сигнал за жена, пострадала при побой в гр. Монтана. Оперативна група посетила местопроизшествието-  мазе, пригодено за живеене.  При извършения..

публикувано на 31.05.24 в 10:43

Лятна занималня за деца организират в Мездра

Безплатна Лятна занималня за деца  от 7 до 18-годишна възраст   ще има в Мездра. Инициативата е на Ц ентъра за обществена подкрепа.  Занималнята стартира на 1 август и ще продължи до 31 август 2024 г. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00 часа, съобщават от пресслужбата на община Мездра. В Лятната..

публикувано на 31.05.24 в 09:44