Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата местна власт в община Лом встъпи в длъжност

4
Снимка: Община Лом

Новият кмет на община Лом Цветан Петров и новоизбраният председател на местния парламент Пенка Пенкова бяха посрещнати от служителите на общинска администрация пред кабинета на градоначалника. Цветан Петров получи символичния ключ на Лом в присъствието на народни представители от област Монтана, общински съветници и кметове на кметства. Церемонията по посрещането на новия кмет беше предшествана от първото заседание на новия Общински съвет, открито от областния управител Ивайло Антонов. В началото с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналия в катастрофа изтъкнат футболен специалист и старши-треньор на ФК „Дунав“ (Лом) Ферарио Спасов. Молитва за работа, здраве и благополучие отслужи отец Нестор. По време на заседанието новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва и подписаха клетвена декларация, с което официално встъпиха в длъжност. Кметът Цветан Петров заяви, че има доверие на всички общински съветници, независимо от политическата им принадлежност, както и на общинската администрация, и призова да се работи заедно, с мъдрост, за развитието на Лом. След проведено тайно гласуване за председател на местния парламент бе избрана Пенка Пенкова, която има три кметски мандата зад гърба си.Тя беше подкрепена с 16 гласа „за“, а 5-ма се въздържаха. Пенка Пенкова поздрави кмета на общината, общинските съветници, кметовете на кметства и пожела да се прави повече добро в името на Лом и общината. Гости на тържеството бяха народните представители Ирена Димова, Ванина Вецина и Димитър Аврамов, които пожелаха успешен мандат.    




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Новата пейка на кейовата стена във Видин -

Снимката на 12 юни 2024 година

Пейка с арка във формата на сърце и надпис  "Любов на хоризонта"  украси кейовата стена във Видин. Съоръжението е в непосредствена близост до пристанищния терминал, на който акостират круизните кораби с туристи от целия свят. Освен за гостите на града, пейката е атракция и за самите видинчани, които с любопитство спират да я видят, а някои да..

публикувано на 12.06.24 в 18:10

147 безработни ще започнат работа по програмата за заетост в област Видин

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие съгласува разкриването на общо 147 работни места в рамките на Регионалната програма за заетост на област Видин. Осигурено е финансиране в размер на 750 000 лв. 10 работни места се разкриват към Областна администрация Видин, 26 към общинска администрация Видин. Следват община Ружинци - 21 работни..

публикувано на 12.06.24 в 16:45

Ученици от Мездра посетиха Френския институт в столицата

Днес на гости във Френския институт в София бяха ученици от СУ "Иван Вазов" и ОУ "Христо Ботев" - гр. Мездра . Гостуването бе  по покана на Клодия Калво, аташе по образователното сътрудничество към организацията в България. Посещението е част от дейностите по проект на "Еразъм +" и "Ден на франкофонията", който училищата проведоха в град Мездра..

публикувано на 12.06.24 в 16:04

Пръскат срещу комари, кърлежи и бълхи в община Лом

Две третирания срещу комари – авиационно и наземно, ще се извършат утре, 13 юни, в община Лом . Въздушната обработка ще обхване поречието на реките Дунав и Лом, Моминбродското блато, местностите Садовете и Бахчите. Ще бъдат използвани препаратите VectoBac и„Ротрин 100“, а началото на въздушното третиране започва в 06.00 ч. и ще приключи не..

публикувано на 12.06.24 в 15:55

Дарителска акция набира средства за възстановяване на църквата в село Мездрея

В берковското село Мездрея  искат да възстановяват църква на над 120 години. Местните жители вече са събрали 10 000 лева. Църквата "Света Троица" в Мездрея е построена през 1902 година и оттогава не е реконструирана. Преди време жителите на берковското село направили освежителен ремонт. Покривът обаче протекъл и вече 15 години е затворена, разказа..

публикувано на 12.06.24 в 15:29

ДПС и ИТН в Монтана са подобрили резултатите си на вота

Две партии - ДПС и "Има такъв народ"  (ИТН) в област Монтана подобряват резултатите си на тези избори в сравнение с вота през април миналата година. Към момента все още няма яснота за разпределението на четирите мандата в този избирателен район. ДПС са увеличили избирателите си с над 4% от вота за народно събрание през миналата година и сега в..

публикувано на 12.06.24 в 15:24

Детска писателка открива „Лято в библиотеката“ във Враца

Детската писателка Мария Йонова ще даде официален старт на програмата „Лято в библиотеката” 2024 на 19 юни от 10:30 ч., в парка зад паметника на Христо Ботев във Враца . Инициативата се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца, съобщават от културния институт. Мария Йонова ще представи детската книга „Виола и Укулеле бързат за..

публикувано на 12.06.24 в 14:00