Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Библиотеката във Враца подготви изненада за своите читатели по случай деня на влюбените

Снимка: РБ "Христо Ботев", Враца

В месеца на любовта, 14 тайнствени книги очакват читателите на библиотека „Христо Ботев“ - Враца. Подредени са в отдел „Заемна за дома“, съобщи Милена Николова от Регионалната библиотека.
"Още от днес, понеделник, два дни преди празника на влюбените, библиотекарите ще зарадват посетителите си с книжни изненади, които ще могат да разгадаят, едва когато се приберат у дома."
Под красива опаковка библиотекарите са скрили богата колекция от най-новите книги във фонда. Те са на любовна тематика и преобладават романтичните сюжети с щастлив край.
"Опаковката е много весела, преобладават цветовете на любовта, но интересното е, че отгоре на всяка книга е сложено и едно сърчице с подсказка какво горе-долу крие сюжетът, какво могат да открият читателите, които искат да се включат в това наше предизвикателство да се срещнат с книга на сляпо. Инициативата ще продължи до изчерпване на заглавията. От тайнсвената колекция вече има заети от началото на деня няколко заглавия."
През целия месец библиотекарите ще избират и заглавия, които ще препоръчват в кратки видеа за социалните мрежи, каза Милена Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Случай на насилие над животно разследват в Берковица

Причините за смъртта на котка изясняват служители на полицейското управление в Берковица.  Жена от Берковица е подала сигнал на тел. 112 за проявена жестокост към котката й, в резултат на която животното починало.  Полицейски служители посетили местопроизшествието и извършили оглед. Животното било открито прибрано в кашон в мазе на къща в..

публикувано на 30.05.24 в 12:09

Видинско село е блокирано от жандармерия и полиция

Полицейска акция се провежда във видинското село Сланотрън, съобщиха местни жители. По информация на хората в селото са разположени множество автомобили на полицията и жандармерията, както и една линейка.  Служителите на реда са приканили хората да не напускат къщите си. Кметският наместник Калин Пантев не беше уведомен за това, което се случва, но..

публикувано на 30.05.24 в 12:08

Благотворителен базар събира средства за млада авторка от Враца

Благотворителен базар събира средства за изследвания и лечение на млада писателка от Враца . Глория Костадинова-Петрова все още няма точна диагноза, но се надява със събраните средства да може да отиде в Турция , където да направи необходимите за целта прегледи, каза за Радио ВИДИН авторката: "От доста време имам един здравословен проблем,..

публикувано на 30.05.24 в 11:42

Задържаха пиян шофьор във Видин

27-годишен мъж от с. Цар Петрово, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от полицията във Видин.  Автомобилът със софийска регистрация е спрян за проверка около 22 часа снощи на ул. "Широка" в областния град. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.51 промила...

публикувано на 30.05.24 в 11:27

Полицейска акция срещу купуване на гласове във Видинско

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на област Видин.   Акцията има за цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите.  В операцията участват екипи от структурите на областната..

публикувано на 30.05.24 в 10:44

Инвестират 30 хиляди лева за културни проекти във Враца

11 проекта за съфинансиране от Фонд „Култура" одобриха общинските съветници във Враца. Те са на стойност 30 000 лева.  15 проекта се бореха за съфинансиране и бяха подадени в срок. Общата им стойност е 48 424 лева. Две от разработките не бяха допуснати до оценяване. На 9 от кандидатите е дадено указание за отстраняване на административни..

публикувано на 30.05.24 в 10:05

Съветниците в Монтана увеличиха таксите за басейн и общежитие

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на закрития плувен басейн в 6 училище „Отец Паисий", в извън учебно време. Двойно се вдига месечната такса за общежитието на 7 училище „Йордан Радиков", решиха общинските съветниците на редовното си заседание. Единственият плувен басейн в Монтана, в сградата на 6 училище „Отец Паисий", ще..

публикувано на 30.05.24 в 08:00