Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Каменов: "Ботев" Враца беше нагло ощетен, искаме съдията да бъде изваден от футбола

Снимка: Радио Видин

Ръководството на "Ботев" Враца ще подаде контестация в БФС срещу главния съдия на днешното домакинство на "Арда" Кърджали. Мачът от 24-ия кръг на Първа лига завърши със загуба на врачани с 1:2. В края на срещата съдията Красен Георгиев свири спорна дузпа, която реши изхода от мача. "Ще искаме изваждането му от нарядите завинаги", каза за Клуб Спорт по Радио ВИДИН кметът на община Враца Калин Каменов:

"Най-нормалното е след такова скандално съдийство отборът да подаде жалба и контестация срещу този съдия с искането той да бъде наказан и изваден от съдийските наряди не временно, както неведнъж е наказван, а завинаги, защото подобни хора трябва да си намерят някаква друга работа, която да отговаря на техния капацитет. Очевидно днешният съдия показа, че не може да се занимава с тази професия и трябва да му бъде намерена друга работа. Мисля, че абсолютно всички, които са гледали мача, видяха, че отборът на "Ботев" Враца беше нагло ощетен с даване на несъществуваща дузпа. Всички повторения показаха, че имаше нарушение на нападателя, който фаулира нашия защитник. Само в България при такива нарушения в атака потърпевшият отбор бива наказан. Това е пряка намеса в изхода на мача, което впоследствие изнерви футболистите, стигна се до много наказания и червен картон, което лишава допълнително нашия отбор заради некомпетентното, некадърно и неадекватно съдийство. Този съдия преди една година беше наказан отново за грешка на наш мач и отново срещу "Арда" Кърджали. Тогава заради явната му фактическа грешка беше наказан близо два месеца да не свири мачове, след което отново му беше даден шанс да се научи, но очевидно не може да се научи този съдия или изпълнява някакви други разпореждания, за които ние не знаем. Очевидно това не е неговата професия и ние ще настояваме да бъде изваден завинаги от съдийската професия. Така трябва да се реагира в подобна ситуация, защото това е пряка намеса в изхода и лишава отбора от ценни точки в борбата за оцеляване, независимо че лично според мен решението "Ботев" Враца да не участва повече в Първа лига е взето много отдавна, защото това не е първият мач, в който нашият отбор е ощетен."

Според Калин Каменов отборът на "Ботев" Враца тенденциозно е ощетяван в първенството на Първа лига.

"Изключително ни притеснява и поведението на ВАР съдиите, които получават възнаграждения за своята работа. Гледах на повторение поне 15 пъти стоп кадъра, от който се вижда, че всъщност нападателят фаулира защитника. Буди недоумение ВАР съдиите за какво получават възнаграждение. Тези възнаграждения ги плащаме ние - футболните отбори, които биваме ощетявани. Абсолютно безсмислено е в България да съществува ВАР, тъй като той не се използва по предназначение. Той е абсолютно непрагматичен, нефункционален и опорочен. Преди две години, отново срещу "Арда" Кърджали, беше изместена и изкривена ВАР линията, за да ни бъде отменен гол. Близо 10 минути се преразглеждаше ситуацията и се преначертаваха линиите, за да бъде отменен наш гол. Така се роди названието "български ВАР" точно на мач между "Ботев" Враца и "Арда". Има абсолютна тенденция срещу отбора на "Ботев" Враца, който умишлено ще бъде изваден от Първа лига. По наши изчисления поне 15 точки до този момент са ни отнети заради спорни отсъждания. Хубавото в тази ситуация е, че, дали ще играем в Първа или Втора лига, "Ботев" Враца ще го има. Хората, които обичат отбора, ще го подкрепят, където и да се намира той. Но заради подобно поведение много скоро ще трябва да плащаме, за да идват хора на стадионите и да гледат тази подигравка, която е наречена "български футбол". Неслучайно в момента нивото на българския футбол е такова, че се радваме на победи срещу Фарьорските острови. Българският футбол е стигнал толкова ниско, че, поглеждайки нагоре, виждаме дъното и е крайно време да има генерална промяна и в ръководството на футбола ни, и в ръководството на съдиите, в начина, по който се подбират съдиите и биват оценявани. От футболна нация се превърнахме във футболно джудже благодарение на хората, които в последните 10-15 години се упражняват с българския футбол и го доведоха до най-ниското ниво в неговата история", каза още кметът на Враца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Детски футболен турнир организират в Мездра

Първи детски футболен турнир „Mezdra Cup“ ще се проведе в железничарския град. Организиран е в рамките на 50-ите юбилейни празници на културата "Мездра май''.  Спортното събитие ще се проведе  във формат Футбол 7 за деца, родени 2014 година, с финансовата подкрепа на Община Мездра. В турнира ще участват 8 отбора от София, Правец, Видин, Монтана, Лом..

публикувано на 09.05.24 в 16:40

Тодор Киров ще ръководи мача "Дунав" – "Монтана"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача "Дунав" (Русе) - "Монтана" от 32-и кръг на Втора лига. От Съдийската комисия на Българския футболен съюз за негови помощници определиха Богомил Димитров и Владимир Йорданов. Четвърти арбитър е Борис Попов, а делегат на съдиите Йосиф Ронков.  Мачът е в неделя, 12 април, от 18:00 часа.

публикувано на 09.05.24 в 16:36

Определиха съдиите за срещата между "Ботев" и "Хебър"

Рефер, който носи късмет на "Ботев" , получи наряд за следващия мач на врачани от плейофите. В понеделник, на 13 май, тимът на Христо Янев посреща "Хебър" в среща от 32-ия кръг на Първа футболна лига. Главен арбитър в мача ще е Драгомир Драганов, при който врачани оцеляха в един от последните баражи за оставане в елита. Помощници на Драганов..

публикувано на 09.05.24 в 10:55

Монтана е домакин на шахматното турне "Асеневци"

За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне "Асеневци" . Утре, 9 май, в Младежкия дом ще се проведат уроци и игри за деца от различна възраст. В програмата са включени упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За участниците са..

публикувано на 08.05.24 в 16:07

Милица Мирчева не успя да завоюва квота за Париж

Националната рекордьорка на 10 000 м, полумаратон и маратон и състезателка на СК ”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов Милица Мирчева финишира на 10-о място при жените на маратона в Прага, Чехия на 5 май с време 2.38.38. Този ден бе и последен за квалификация в маратона на олимпийските игри в Париж. Милица, която ще навърши 30 години на 24..

публикувано на 06.05.24 в 13:54

Футболно шоу в Дреновец

С много празнично настроение премина днешната традиционна футболна среща между отборите на "Млади" и "Стари" в Дреновец. За първи път младите успяха да се наложат над ветераните, съобщиха организаторите. Мачът бе доста оспорван и завърши при резултат 9:9 в редовното време, но отборът на младите бе по-точен при изпълнението на дузпите.  След края на..

публикувано на 05.05.24 в 15:13

"Ботев II" падна и от "Локо" Горна Оряховица

Дубълът на Ботев /Враца/ направи шпалир на новия член на Втора лига – Локо /ГО/, след съкрушителна загуба у дома с 1:5. Срещата от 26-ия кръг на Северозападната трета лига фиксира поредното поражение за тима на Ивайло Димитров, който отдавна се е превърнал в боксова круша за останалите противници в аматьорската дивизия. Заради предсрочното изпадане на..

публикувано на 05.05.24 в 15:07