Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

Снимка: Община Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка. Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността.

Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на представянето на професионалните гимназии. Модерни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора, са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година.

В Панорамата на образованието със щанд ще се включи и Център за подкрепа на личностно развитие- „Център за работа с деца”, част от който е Център за кариерно ориентиране, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”- филиал Враца, Медицински университет „Д-р Иван Митев”- филиал Враца.

Панорамата на образованието ще започне в 16.00 ч. с изпълнение на новосформиран мажоретния състав на ПЕГ „Йоан Екзарх“. Всички ученици, родители, граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование. 

Тазгодишният форум ще се проведе в пространството между пощата и Сувенирната палата.

Същия ден (18 април) във Враца ще дойде министърът на образованието Галин Цоков, който ще проведе среща с директори на училища от цялата страна. Събитието е в Младежкия дом.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 29 април 2024 година

Училища във Видин отвориха вратите си. Видинската гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" е домакин на отворени врати под наслов "Невероятният свят на Радичковите врабчета".  Дни на отворените врати се проведоха и във видинската гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев". Темата бе "Заедно с бизнеса - за по-висок професионализъм"...

публикувано на 29.04.24 в 18:05

Туристически празник в местността "Божурица" за 1 май

За пета поредна година в местността "Божурица" на 1 май ще се проведе туристически празник. Организатор на събитието е туристическо дружество "Бонония", съвместно с Община Видин. За деня са предвидени много физически активности, при хубаво време се предвижда и полет с балон. Ще има състезания по велокрос и пейнтбол, със символични награди за..

публикувано на 29.04.24 в 17:20

Започват еднодневните преходи във Врачанския Балкан

Започват еднодневните излети в природен парк "Врачански Балкан". Първият преход е на 1 май до водопад "Скакля". "За поредна година Дирекция на природен парк "Врачански балкан" стартира излети в съботно- неделните дни. Тази година започваме на 1 май с преход до водопад "Скакля". Всички желаещи да заповядат в осем и половина пред..

публикувано на 29.04.24 в 17:16

Във Видин представят спектакъла "В търсене на Баро Мангипе"

Драматичният театър във Видин посреща тази вечер поредното представление на спектакъла "В търсене на Баро Мангипе". Спектакълът е на НЧ "Развитие- 1893" - Белоградчик, като за него са привлечени над 50 младежи. Подготовката започва още преди година, когато са създадени школи театър, танци, сценография и рисуване, каза председателят на читалището..

публикувано на 29.04.24 в 16:35

С изложба във Враца отбелязват 90 години от рождението на художника Любомир Минковски

По повод 90 години от рождението на Любомир Минковски (1934-2022 г.) Регионален исторически музей (РИМ) - Враца и Градска художествена галерия (ГХГ) - Мездра подредиха в Малката зала на Художествена галерия "Иван Фунев“ изложба живопис на художника - пръв уредник на ГХГ - Мездра (1971 г.) и почетен гражданин на община Мездра (2019 г.)...

публикувано на 29.04.24 в 16:09

Видинската езикова гимназия отвори врати за бъдещите си възпитаници

Видинската гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" е домакин на отворени врати под наслов "Невероятният свят на Радичковите врабчета". Ученици и преподаватели демонстрират пред своите гости чрез увлекателни игри и викторини възможностите на учебното заведение, каза зам. директорът Албена Михайлова . "Днес и утре нашата гимназия..

публикувано на 29.04.24 в 14:12

Дни на отворените врати се провеждат във видинската гимназия по туризъм

Дни на отворените врати се провеждат в Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" Видин. Темата е "Заедно с бизнеса - за по-висок професионализъм".  Учениците демонстрираха работата си като фризьори, готвачи, бармани, дизайнери пред седмокласници от видинските училища. Предлаганите професии за новата учебна година са: "ресторантьор",..

публикувано на 29.04.24 в 14:00