Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисисти от Роман представят Северозапада на финали

Снимка: Личен архив

Възпитаниците на романското СУ „Васил Левски" класираха две свои формации за финалите по тенис на маса от тазгодишното издание на „Ученически игри 2024", похвалиха се от учебното заведение. Селекциите от града край река Искър спечелиха зоналните надпревари в Северозапада срещу опоненти от областите Враца, Монтана и Видин.

Юношите от Роман във възрастта 10-11-и клас ще мерят сили с най-добрите зонални първенци в Свищов. Девойките от 11-12-и клас пък се пускат във финалната надпревара в своята възраст, която е в Момчилград.

От Роман припомниха, че успехите са продължение на позициите, завоювани в града пред последните две десетилетия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" Враца ще играе срещу "Витоша" при ветераните

Футболните ветерани на "Ботев" Враца си уредиха среща с бистришките "тигри", в чиито редици редовно играе бившият премиер и партиен лидер Бойко Борисов. Жребият срещна на полуфиналите от надпреварата "Витоша" Бистрица и "Ботев". В другия мач, в който ще бъде определен финалистът, противопоставя "Ботев" Пловдив и варненския "Черно море". Очаква се през..

публикувано на 29.04.24 в 12:13

Благотворителен турнир по мини футбол организират в Лехчево

Благотворителен турнир по мини футбол "Лехчево къп" организират в монтанското село Лехчево. Турнирът ще се проведе на 3 и 4 май, а събраните средства ще са за лечението на онкоболен волейболист.  Инициативата е на трима приятели, идеята ни е турнирът да се превърне в традиция около великденските празници, каза Томи Валериев , един от..

публикувано на 29.04.24 в 12:00

"Ботев II" падна от "Етър II"

Дубълът на врачанския Ботев писа поредна загуба в Северозападната трета лига. Този път селекцията на Ивайло Димитров загуби с 1:2 гостуването си на дублиращия тим на Етър. Решаващото попадение падна минути преди края на двубоя, но не изненада никого, тъй като Ботев се намира на 15-ата позиция, а „болярите" са шести в таблицата. Малко след началото на..

публикувано на 28.04.24 в 15:21

"Локо" Мездра с категорична победа над "Дреновец"

Локомотив (Мездра) премина с пълна пара у дома през едноименни тим на Дреновец с 4:0 в срещата от 25-ия кръг на Северозападната Трета лига. Гостите удържаха нулевото равенство до края на първото полувреме. Васил Калоянов откри резултата чак в края на първата част след подаване на Сергей Георгиев. Той пък удвои в 71-ата минута с мощен удар от..

публикувано на 28.04.24 в 15:18

"Ботев" Враца би "Пирин" и мечтае за бараж

Ботев (Враца) съхрани шансовете си за оставане в елита след важна победа над Пирин с 2:1 като гост в първи плейофен мач. Срещата в петък започна ударно за домакините от Благоевград и те успяха да поведат още в 8-ата минута, когато Иван Тасев се възползва от грешка на Меси Биатомусока и успя да прониже мрежата на Красимир Костов. След гола гостите..

публикувано на 28.04.24 в 15:11

"Бдин" отстъпи с 0:1 на "Литекс" във Видин (СНИМКИ)

"Бдин" Видин загуби с 0:1 от "Литекс" Ловеч в равностоен мач от 30-ия кръг на Втора лига. На стадион "Георги Бенковски" двата отбора предложиха динамичен футбол, технични отигравания и хубави атаки. Единственото попадение отбеляза Сулиман Абдулганию в 61-ата минута. Вече изпадналият в Трета лига отбор на "Бдин" игра за честта си в този двубой и с мисъл..

публикувано на 28.04.24 в 10:25

"Локомотив" Мездра посреща утре "Дреновец"

В събота от 17:00 часа „Локомотив” Мездра ще посрещне на своя терен „Дреновец” в среща от 25 кръг на Северозападната трета лига. Позицията, която „железничарите” заемат в класирането – 5-ти с актив от 40 точки и голова разлика 43:27 ги задължава да вземат 3-те точки убедително. Гостите са 11-ти със скромен актив от 21 точки и голова разлика 43:27...

публикувано на 26.04.24 в 16:01