Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

52 л/кв.м. са паднали във Видин тази нощ, жълт код за днес

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър, в Ново село - 42 литра и в Лом - 25 литра на квадратен метър. 

Жълт код за значителни валежи за 11 области в Западна България издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология.

Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно облачно. В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество. В Югозападна България ще прегърми.

Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен, временно силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Дневните температури ще се понижават, повече в Северна България, където на места в северозападните райони максималните ще остават под 15°. В останалата част от страната ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 16°.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 m - от сняг. На места, главно в планините в западната половина от страната, валежите ще са значителни по количество, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.


По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лятна занималня за деца организират в Мездра

Безплатна Лятна занималня за деца  от 7 до 18-годишна възраст   ще има в Мездра. Инициативата е на Ц ентъра за обществена подкрепа.  Занималнята стартира на 1 август и ще продължи до 31 август 2024 г. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00 часа, съобщават от пресслужбата на община Мездра. В Лятната..

публикувано на 31.05.24 в 09:44

Музикална детска академия ще има във Враца

Враца ще има Детска музикална академия, благодарение на проект на местната Симфониета. Това стана ясно по време на официалното откриване на напълно обновените помещения в бившия Изчислителен център. Имотите са предоставени на трупата от местната и държавна власт. Диригентът на Симфониета Враца - доц. Христо Павлов заяви, че от новата учебна година..

публикувано на 31.05.24 в 09:10

Международна изложба "Тъпан бие, хоро се вие" откриват в Монтана

Международната изложба "Тъпан бие, хоро се вие" ще бъде открита в Монтана. С нея ще бъде поставено началото на проявите, посветени на Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев".  В експозиционна зала „Кутловица" ще бъдат подредени творбите на близо 70 деца от Европа, Азия и Северна Америка, класирани на призовите места или получили..

публикувано на 31.05.24 в 08:30

Шести случай на коклюш във Видинско

Нов случай на коклюш е установен във Видин. Това става ясно от бюлетина на Регионална здравна инспекция Видин за регистрираните заразни заболявания през периода 20-24 май. С него случаите на коклюш в област Видин стават общо 6, като почти всички от тях са при малки деца с пълен имунизационен статус. 

публикувано на 31.05.24 в 07:56
Акция на МВР, Пожарна, ГЗ в с.Сланотрън

Снимката на 30 май 2024 година

В идинското село Сланотрън  остана блокирано  от множество служебни автомобили и служители на МВР, заради с пециализирана полицейска операция на няколко структури на МВР . Претърсени са различни адреси и  са открити боеприпаси. Е вакуирани са живеещите в някои от къщите. Акцията е планирана и е била по сигнал за извършване на незаконни..

публикувано на 30.05.24 в 18:10

Първи случай на лаймска болест в област Монтана

Първи случай на лаймска болест в област Монтана регистрира Регионалната здравна инспекция. Пациентът се лекува в болница. Лаймската болест се причинява от ухапване от кърлеж. Влажното и топло време е благоприятно за развитието им, съобщи Елена Тодорова , главен инспектор дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ "Случаят е при жена на 40..

публикувано на 30.05.24 в 17:12

Нова услуга за урнополагане предлага обредният дом във Видин

Нова услуга за урнополагане ще се предлага в новия гробищен парк във Видин. Услугата бе представена на   обществено обсъждане на Проект за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин. Услугата е обновление и необходимост, каза  Пролетка Велкова , директор на..

публикувано на 30.05.24 в 16:27