Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормално протича подготовката за изборите в Монтанско

Снимка: Радио ВИДИН

Няма сигнали за купуване на гласове в Монтанско. Предстои работна среща при областния управител с директора на полицията относно организацията на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни.


Нормално и без затруднения преминава организацията в област Монтана за изборите на 9 юни за европейски и национален парламент.


Финансиране от държавата е осигурено, каза областният управител Ивайло Антонов.


"Предстои една среща да направим с директора на Областната дирекция, който беше в болничен, с представителите на РИК (Районна избирателна комисия - бел.ред.). Да стиковаме нещата по отношение на превозване на бюлетините. Определени са автомобилите и местата, където се съхраняват бюлетините", каза той.


Относно сигнали за купуване на гласове Антонов отговори: 


"На територията на Монтана - не". 


По време на предизборната кампания за парламентарните избори преди година област Монтана бе на едно от челните места в страната относно разследвания за нарушаване изборните права на гражданите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Даниел Боянов, РИК: 237 са избирателните секции в област Видин, в 124 ще има машини за гласуване

На 9 юни ще гласуваме за трети път в последната година и половина. Избираме 50-то Народно събрание и представители от България в Европейския парламент.  237 секции за гласуване са определени за област Видин към 27 май. Има и такива, които ще бъдат разкрити в домове за хора с увреждания, каза председателят на Районната избирателна комисия..

публикувано на 28.05.24 в 16:59

Отчитането на гласовете от изборите във Враца ще е в нов изчислителен пункт

Изборите за Национален и Европейски парламент на 9 юни  ще бъдат организирани в 330 секционни избирателни комисии  в област Враца , разположени в 10-те общини от областта. Най-много – над 100  са СИК-овете в града под Околчица. Цели 25 секционни комисии пък са разположени в СУ "Никола Войводов" във Враца, което се намира в ж.к. "Дъбника". В това школо..

публикувано на 28.05.24 в 13:09

Намаляват избирателите в област Монтана

С 1000 по-малко ще гласуват на изборите в област Монтана, на 9 юни, в сравнение с година по-рано. Четири общини са поискали да имат подвижни секции , съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко Петков.  Първоначално от избирателната комисия са били заявени по 118 000 бюлетини за двата вота, впоследствие е направена корекция...

публикувано на 28.05.24 в 11:15
ОДМВР-Враца

Паспортното във Враца с удобно за избирателите работно време

Сектор "Български документи за самоличност" при ОД МВР Враца ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание, съобщиха от ведомството. През следващата седмица до събота с екторът ще работи  от 08:30 до 17:30 часа, а в изборния ден..

публикувано на 27.05.24 в 10:05

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Втори безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провежда днес, 27 май от 09 часа. Темата: „Какъв трябва бъде Европейският съюз след изборите през юни? Европа на нациите или по-обединен съюз? Мястото на ЕС в световната политика. Справяне с..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Първи безплатни предизборни диспути в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провеждат днес, 21 май от 09 часа. Темата: „Накъде след 9 юни? Какви са посоките и перспективите за развитие на страната и в частност - на Северозапада? Кои са приоритетите и предизвикателствата пред..

публикувано на 21.05.24 в 09:10

Предизборен диспут по Радио Видин

Радио Видин организира безплатен предизборен диспут във вторник, 21 май, между 9 и 11 часа.  Темата на дискусията е: „Накъде след 9 юни? Какви са посоките и перспективите за развитие на страната и в частност - на Северозапада? Кои са приоритетите и предизвикателствата пред кандидатите за народни представители от региона?“.  Диспутът ще се..

публикувано на 20.05.24 в 16:57