Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекцията по труда във Враца състави през април актове за близо 14 000 лева

Снимка: Радио ВИДИН

През април Дирекция "Инспекция по труда" (ДИТ) Враца е работила приоритетно по разрешаване на получените жалби и сигнали, съобщават от ведомството. Акцент в контролната дейност на дирекцията са и обектите на контрол в секторите "Строителство" и "Селско стопанство", които са идентифицирани като рискови, както по отношение изпълнението на трудовите правоотношения, така и по безопасността на труда. Проверени са 112 предприятия от различни отрасли на икономиката. Констатирани са 619 нарушения, от тях неизпълнени предписания – няма.

В резултат на извършените през периода проверки и с цел отстраняване на констатираните нарушения от инспекторите по труда са дадени 578 задължителни за изпълнение предписания. Спрени са 7 обекти, 3 машини и съоръжения, 20  работни места.


Отстранени лица няма. Потърсена е административно-наказателна отговорност от нарушителите: Съставените актове за административни нарушения са 10 на обща стойност 13 700 лв. Регистрирани колективни трудови договори (КТД) и анекси към тях са 6. 


Инспекцията по труда не е участвала в разследване на тежки трудови злополуки. 


По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва внедряването на алтернативно гориво в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

В АЕЦ "Козлодуй" ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата.  В изпълнение на програмата за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй" сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна миналия месец, а горивото получи..

публикувано на 29.05.24 в 09:41
Драматично-куклен театър - Враца

Награди и почетни звания ще бъдат раздадени във Враца на 1 юни

Двама почетни граждани на Враца ще бъдат отличени на 1 юни на тържествена сесия на общинския съвет по повод деня на града. Тогава ще бъдат раздадени и пет награди на Враца. Решението взеха на последното си заседание местните парламентаристи. За почетни граждани бяха одобрени Иван Любов заради приноса му към икономиката на града и посмъртно на Фило..

публикувано на 29.05.24 в 08:28

"Замени пластмаса за книга" във Видин

"Замени пластмаса за книга" е едно от съпътстващите Деня на детето събития във Видин . Инициативата има за цел да помогне за проблема с нерегулярното изхвърляне на пластмаса, каза за Радио ВИДИН Лора Лозанова , председател на Интеракт клуб , които са едни от организаторите: "Знаем, че от малките деца остават много играчки, с които те в един..

публикувано на 29.05.24 в 08:19

Два сигнала за нарушение на изборното законодателство проверяват в област Монтана

128 сигнала за нарушения на изборното законодателство до момента са подадени към Министерството на вътрешните работи. На територията на област Монтана досега са регистрирани само два . Това каза вътрешният министър Калин Стоянов във Вършец.   По думите му на местните избори криминалният контингент относно нарушаване на изборните права на гражданите е..

публикувано на 29.05.24 в 07:30

Снимката на 28 май 2024 година

Започна 76-то издание на  Националния поход "По стъпките на Ботевата чета"  от Козлодуй до историческия връх Околчица. Походът по пътя на Ботевия подвиг е най-старата и най-масова родолюбива туристическа проява у нас.По 120-километровия маршрут от Козлодуй до връх Околчица се преминава за пет дни. Служители на производствената база на държавното..

публикувано на 28.05.24 в 18:10

Възстановиха дейността на полицейското управление във Вършец

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов откри Районното полицейско управление във Вършец. През последните близо две години то функционираше като участък към Районно управление Берковица. Със заповед на министър Стоянов, от 22 април, дейността му е възстановена: В момент, в който говорим за нелегална миграция, за шенгенско..

публикувано на 28.05.24 в 17:33
Бюро по труда- Враца

Във Враца преобладават безработните без специалност

Безработни младежи до 29 г. в общините Враца и Криводол в края на април са 220. Това са 138 в града под Околчица, а 82-ама – в съседната община Криводол. В сравнение с март общият брой на регистрираните безработни младежи е намалял с 37 или 14,40%, като намаляването се дължи основно на регистрираните в община Враца младежи, които са със 16,87% по-малко..

публикувано на 28.05.24 в 16:52