Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покачва се нивото на реките в Монтанско

Снимка: Радио Видин

В последните 12 часа дъждът над региона не е спирал, като повече дъжд е паднал в планинската част на област Монтана. Въпреки, че валежите не са обилни и интензивни се наблюдава леко повишение нивото на реките в селата от общините Чипровци и Георги Дамяново, съобщиха живеещи в тази част от региона. 


През последното денонощие най-много дъжд е паднал в района на Чипровци - над 10 литра на квадратен метър, осем са измерени в района на дамяновското село Говежда и берковското Замфирово. Седем литра на квадрат са отчетени в Монтана, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория. Най-слаби са валежите в равнината част в село Василовци, община Брусарци и Вълчедръм където са измерени до 2 литра на квадрат. Днес и утре валежите над област Монтана ще продължат. Спиране на дъжда и подобрение на времето се очаква през почивните дни.


По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Възраждане" са след ГЕРБ във Врачанско при 46.6% обработени протоколи

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила във Врачанско на изборите , проведени на 9 юни. „Възраждане“ е втора политическа сила, показват данните от 46.6% обработени протоколи от секционните избирателни комисии.  Партията на Костадин Костадинов е получила подкрепата на 13.83% от избирателите. Все пак резултатът им е двойно по-нисък от този..

публикувано на 10.06.24 в 11:54

Горящ камион затвори движението по участък от Е-79 в Монтанско, има обход

Цистерна се е обърнала и самозапалила на път Е 79 в района на монтанското село Винище, съобщиха от ОДМВР – Монтана. Шофьорът е откаран за преглед в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Инцидентът е станал в 10:44 часа. Тежкотоварният автомобил е превозвал два тона масло. На мястото на инцидента са изпратени четири противопожарни автомобила. Заради..

публикувано на 10.06.24 в 11:43

Мъж от село Манастирище е задържан за домашно насилие

Мъж на 28 години от врачанското село Манастирище е задържан заради проявено от него домашно насилие , съобщиха от Областната дирекция на МВР. С прокурорско постановление е в следствения арест във Враца за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 10.06.24 в 11:08

Десетокласниците се явяват на външно оценяване в 16 училища във Видинско

Над 54 000 десетокласници се очаква да се явят на предстоящото национално външно оценяване. Днес е изпитът по български език и литература . Заради проведените вчера избори, началото ще е по-късно от обичайното. Изпитът ще е от 11:00 часа. В 16 училища в област Видин ще се проведе външно оценяване, каза началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 10.06.24 в 10:52

РИК-Враца: Около 48 часа ще продължи обработката на изборните материали

До 48 часа ще продължи приемането, проверката и отчитането на протоколите и изборните книжа от секциите в Районната избирателна комисия във Враца , прогнозира говорителят на комисията Силия Иванова : "Това са двойни избори, с два протокола, с двойно гласуване - машина и хартия. Секционните избирателни комисии са мотивирани, ще напомня, че..

публикувано на 10.06.24 в 10:06

Награждават дарители на архива в Монтана

Награждават дарители на документи на държавен архив Монтана днес. Поводът е международния ден на архивите Всяка година на 10 юни - Международния ден на архивите в Монтана връчват грамоти на свои дарители за миналата година в три категории – „Читател за годината", „Дарител на най-ценен документ" и „Приятел на архива в Монтана".  Сред най-големите..

публикувано на 10.06.24 в 09:10

Обработени са над 50% от протоколите на секционни комисии във Видинско

Към 6 часа тази сутрин в РИК - Видин са обработени 56,69% от протоколите на секционни комисии. Според тях в изборите за Народно събрание ГЕРБ - СДС е водеща политическа сила с 28,75% от гласовете на избирателите. 14,58 % са гласували за ДПС, за ПП-ДБ 13,08%, за ПП "Възраждане" 12,57%, За "БСП за България" 9,35 на сто, за ПП "Има такъв народ"..

публикувано на 10.06.24 в 07:25