Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лом започват абитуриентските балове

Снимка: Община Лом

Изпращането на абитуриентите в община Лом започва от днес- 22 май. Зрелостниците от Професионалната гимназия по селско стопанство "Дунавска земя" - село Ковачица, първи ще преминат по централните улици на града. Началото на тържествената церемония е от 19:00 на площад "Свобода"


На следващия ден, 23 май, е тържеството на абитуриентите от Професионалната гимназия по производствени технологии и СУ "Димитър Маринов", които също ще бъдат официално изпратени на централния площад в 19,00 часа. Абитуриентите от Профилирана гимназия "Найден Геров" ще празнуват на 24 май, а на 25 май абитуриентските балове ще приключат с тържеството на зрелостниците от Професионалната гимназия по хранене и земеделие "Дмитрий Ив. Менделеев". 


Техните церемонии по изпращането също са от 19,00 часа на площада, съобщават от местната общинска управа.          


По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обвиняем за домашно насилие и закана с убийство остава в ареста във Враца

38 годишен врачанин е с постоянна мярка "задържане под стража", защото е нанесъл тежък побой и е заплашил с убийство съпругата си в условието на ограничителна заповед.  Жената е със средна телесна повреда и има опасност за живота й. Заплашвана е с нож и пистолет. Настанена е за лечение във врачанската болница. Жената е пребита въпреки, че на..

публикувано на 03.06.24 в 18:34

Снимката на 3 юни 2024 година

Единайсетокласници от  Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Работодателите за пореден път се обявиха против така нареченото..

публикувано на 03.06.24 в 18:05

Видински ученици решаваха съдебен казус

Единайсетокласници от Средно училище "Цар Симеон Велики"  във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Заниманието е част от обучението по гражданско образование и е в рамките на..

публикувано на 03.06.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Вандали увредиха локомотив в Лом

Неизвестни срязаха маркучи на спирачната система и счупиха стъкло на локомотив на жп гарата в Лом. Машината е била готова за път. Полицаите издирват извършителите. Сигналът за инцидента е подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта вчера. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 03.06.24 в 12:30

Врачанската публика ще слуша концерт от цикъла "Солистите на оркестъра"

Камерен концерт от цикъла "Солистите на оркестъра" ще се състои днес, 3 юни във Враца .  Солистите Альона Чехова (цигулка), Лорела Миха (цигулка), Сонила Баха (виола), Маргарита Глодунова (виолончело), заедно с Каролина Мендоса (виола), Естанислао Руиз (валдхорна), Мартин Павлов (флейта), Рудолф Баха (кларинет) ще изпълнят произведения от Волфганг..

публикувано на 03.06.24 в 12:09

Демонстрация на урок по "Визуално програмиране" се състоя в Монтана

Седмо средно училище "Йордан Радичков" в Монтана  бе домакин на срещата на иновативни училища от страната. Урок по „Визуално програмиране“ наблюдаваха педагози от основните училища „Петър Бонев“ от Перущица и „Паисий Хилендарски“ от село Цалапица, и начално училище „Васил Левски“ от Кричим. Иновативният предмет "Визуално програмиране"..

публикувано на 03.06.24 в 12:00

Трима души пострадаха при катастрофа в Ломско

Мъж на 27 години от Козлодуй е в реанимацията на болницата в Лом, с опасност за живота след катастрофа. Трима пътници са пострадали при пътното-транспортно произшествие снощи. Трима пътници от лека кола са пострадали, след като са самокатастрофирали с автомобил. Инцидентът е станал снощи около 20:40 часа на пътя от Лом за Козлодуй...

публикувано на 03.06.24 в 11:21