Направление Здраве


Пенсионери ще имат право на тотални зъбни протези от септември

От 1 септември хората на възраст от 65 до 69 години могат да ползват нова дентална дейност , включена в Националния рамков договор за 2018 година. Става дума за изработването на тотални зъбни протези, за които Здравната каса ще заплаща частично, обясни..

публикувано на 27.08.18 в 12:31

Зачестяват ужилванията от стършели във Видинско

Много са случаите на ужилвания от стършели това лято във Видинско. Времето благоприятства тяхното размножаване и разпространение, обясни в предаването "Направление здраве" завеждащият филиала на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин д-р Любомир..

публикувано на 20.08.18 в 17:06

Специалист по уелнес: Хидратацията на работното място е жизнено важна

Жизнено важно е доброто хидратиране на работното място, то може да повиши креативността и мотивацията на служителите. Ако един ръководител желае екипът му да бъде успешен, нека проследи колко вода пият хората в него, призова в предаването "Направление..

обновено на 24.07.18 в 10:46

Д-р Ивайло Каменов: Имплантирането на тазобедрена става е една от най-успешните операции в наши дни

Повод за смяна на тазобедрена става най-често са напредналите стадии на т. нар. коксартроза. Това заболяване се среща предимно при възрастни и при хора, които са страдали като деца от вродена луксация на тазобедрената става, обясни в предаването..

публикувано на 17.07.18 в 13:17
Жечка Илиева

Жечка Илиева: Профилактиката на рака на гърдата е в самите нас

Профилактичните прегледи за рак на гърдата , организирани от Фондация "Една от 8" във Видин , предизвикаха голям интерес сред жените от града. Предвидените 130 места бяха изчерпани само за 3 часа след обявяването на прегледите, обясни в предаването..

публикувано на 26.06.18 в 15:36
Кардиологът д-р Цветан Ценков

Д-р Цветан Ценков: Колкото повече се движим, толкова по-малко боледуваме

Колоезденето е начин да преборим един от бичовете на нашето съвремие - обездвижването. Това каза в предаването "Направление здраве" видинският кардиолог д-р Цветан Ценков , когото често можем да видим с велосипед в града. По думите му, ако..

публикувано на 18.06.18 в 15:38

Д-р Светлана Станкова: Всеки кръводарител е важен за нас

Всеки човек може да бъде кръводарител , стига да е здрав. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Светлана Станкова , началник на Отделението по трансфузионна хематология при Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка" във Видин, по..

обновено на 14.06.18 в 09:41

Д-р Мария Димова: Кожата "помни" всяко слънчево изгаряне

Слънчевата алергия е един от честите кожни проблеми през топлите месеци от годината. Напоследък те зачестяват, затова трябва да се вземат мерки, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН дерматологът д-р Мария Димова . Тя обясни, че..

публикувано на 04.06.18 в 18:23

Специалисти: 30 минути движение за физически активен и здравословен начин на живот

Възрастният човек трябва да отделя за физическа активност по 150 минути седмично, или по 30 минути на дневно. Добре е тази активност да се комбинира с още до 3 часа по-лека физическа активност като ходене, игра, танци и други. Това каза в..

публикувано на 29.05.18 в 15:52

Д-р Нели Драгинова: Възрастните хора да се възползват от полагащите им се дентални дейности

Нов момент в рамковия договор за денталните дейности са протезите за възрастни пациенти. Тази новост ще влезе в сила от 1 септември 2018 година и се отнася за възрастовата група от 64 до 69 години. Това каза в предаването "Направление здраве" д-р Нели..

публикувано на 15.05.18 в 09:36