Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Будителите до Графикатурите

Носителите на почетното звание „Следовник на народните будители“ проф. Запрян Козлуджов ректор на Пловдивския университет и Димитър Райчев краевед и общественик, са събеседници „Точно днес“ в навечерието на Деня на народните будители. Официалната церемония е  от 18ч. в библиотека „Иван Вазов“.

14-годишният Борис Ангелов е ученик в Езикова гимназия „Иван Вазов“ и работи  като доброволец за каузата Деца помагат на деца. Той е член на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Досега в Съвета са  членували 84 деца. Борис е едно от тях. Чуйте го защо помага на деца от социални заведения и семейни къщи.

Ще ви срещнем  и с един млад учител от Родопите. 23-годишният Денис Кьосев от рудоземското село Елховец за втора година прави безплатни занимални за децата по време на ваканциите. Той е педагог по образование, автор на детска книжка с приказки „Вълшебен свят“ и ... безработен.

От понеделник  в Пловдив се променят маршрутите на три автобусни линии с номера 1, 20 и 27   заради предстоящ ремонт на Коматевско шосе.  Подробностите  от Борислав Кръстев директор на от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Кой ще бъде следващия български еврокомисар ? И кой следващия български президент ? Коментар на социолога доц. Антони Гълъбов.

 В зона Култура  - художникът проф. Иван Газдов. Преди  откриването  в понеделник на изложбата си  „Графикатури“ в пловдивската  галерия „Възраждане“ и в “Черно сияние“  - книга от д-р Петко Петков за творчеството на художника, която също се представя в галерията.  "Признание е да срещна възторг в океана от безразличие ".

Слушайте ни. На 31 октомври. "Точно днес". От 6 до 9.30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02