Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По следите на изгубеното време

 Какво се случи в Хитрино. Грешките. Въпросите. Изпепеленото село остава призрачно и обезлюдено. Загубите - безвъзвратни. Броим цистерните. Онези, които все още носят смъртната заплаха и там и в момента работят хора, и другите цистерни,  с които пътуващите във влаковете на България се разминават ежедневно. Те опасни ли са ?  Коментар на Андрей Делчев изпълнителен директор на  Българска петролна и газова асоциация. 

Иранецът Али Дини участва в жестоките събития на 80-те  години в страната си  по време на конфликта с Ирак. В България идва след 1990г.  От 20 години тук,  14 години е бил в затвора. Сменя мюсюлманството и става последовател на Иисус Христос.  Книгата "Безсмъртният Али" разказва всичко това. Преди представянето и в 6-та  аудитория на Пловдивския университет и със затворници в пловдивския затвор, на която ще присъства и самият Али, чуйте автора на книгата Александър Урумов

Децата и младежите от  “Паралелен свят“ също  имат своите мечти и желания, имат своите надежди и представи за бъдещето.  За тях те са по-трудно постижими,защото са  нямали  равен старт.  Ще им помогне Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи сувреждания „Паралелен свят”  , който се открива във вторник в  в Пловдив,  ж.к. Тракия. Разговор с Ани Шилева от сдружение "Паралелен свят".  

Фотоизложба "Киево-Печерската Лавра - светиня на Украйна"  се  открива   в Музеен център за съвременна история  на ул. „Ангел Букорещлиев” № 14 в Пловдив  по повод 25-та  годишнина от Независимостта на Украйна.  Киево-Печерската Лавра,  основана през 1051г.,  е най-големият православен манастир в Украйна, определян е като нейното истинско духовно сърце, привличала в продължение на столетия   най-добрите писатели, историци и философи, и главното средище на православното вероучение. Фотоизложбата представя  Марияна Имреорова в интервю на Елена Крушкова.  

Кампанията "Аз пазя горите и орлите на България" ни напомня, че и те имат спешна нужда от помощ и обществен интерес врух престъпленията срещу природата. В Пловдив ще се състои награждаване на номинираните в третото издание на кампанията. Събеседник - Емилия Янкова от дружеството за защита на птиците. 

Проф. д-р Огнян Сапарев  с академичен бенефис  и разговор  за Университета и  илюзиите. 

Слушайте ни. "Точно днес".  На 13 декември. От 6 до 9.30ч. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

публикувано на 28.05.24 в 17:35

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55