Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

| обновено на 19.05.19 в 10:09

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал "Черният списък"/The Blacklist.

С историята на съвременната Пепеляшка Джулия Робъртс поема възходящия си път в киното и се сдобива със световна слава. Партнира й не по-малко популярният и звезден Ричард Гиър.

Може би не знаете, но изборът на парчето на Рой Орбисън "Хубава жена" дава името на кинолентата, която първоначално е трябвало да се нарича  „3000 долара”. Всеки, гледал "Хубава жена" знае, че за тези пари героинята на Джулия Робъртс - Вивиан се договори с преуспелия бизнесмен Едуард, изигран от Ричърд Гиър,  да бъде неговя компания за няколко дни. 

 В предисторията на филма има още доста любопитни подробности за актьори, отказвали ролята на проститутката, дори и на нейната съквартирантка. Известен е фактът, че в част от кадрите, а и на самия плакат на филма виждаме само лицето на хубавата Джулия Робъртс, тялото е на нейна дубльорка за горещите сцени - актрисата - Шели Мишел.

 В "Звукът на киното" ще чуете и изпълнение на роял от самия Ричард Гиър. Припомням, че и самия филм е заснето такова автентично негово изпълнение. Любопитно е, че самият Гиър съчинява мелодията на това изпълнение, запечатано във филма - приказка, който дава звезден старт на кариерата и на двете холивудски звезди.

Добавяме към "Хубава жена" и музика от сериала "Чернит списък". По един особено увлекателен начин този многосезонен сериал разказва за най-издирвания престъпник на планетата, който помага на ФБР да залови опасни престъпници. Освен имунитета, който очаква да получи в замяна, той държи да работи  с определен специален агент- профайлър, с който е, може би, кръвно свързан. 

Снимка

За успеха на този дързък и интригуващ сериал говори фактът, че първият му излъчен епизод от 2013 година е гледан от дванадесет милиона зрители. Оттогава броят им расте правопропорционално на броя на сезоните му, разпространява се в много страни по света, сред които и България. А музиката му наистина си струва да влезе в "Звукът на киното" независимо, въпреки че сериалът е телевизионен.

''Хубава жена'' - песен от филма
Част от саундтрака на ''Черният списък''




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03

Образование и пътна безопасност "Ден след ден"

Дни преди 24 май стана ясно, че почти половината от учениците, които сега са в училище, няма да работят това, за което са учили. Това сочи последното проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ), оповестено днес. С още данни ще чуем автора на изследването Зорница Славова . Ученици от пазарджишка гимназия проучват историята на 27-ми..

публикувано на 22.05.24 в 14:45

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45