Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Димитров в "Добро утро, ден!"

| обновено на 26.08.22 в 16:30

„Добро утро, ден!“ през тази седмица е с Валери Димитров, носител на 21 европейски и три световни титли по карате.

Шикан Димитров много обича родния си град Пловдив и споделя пред нас вълненията му за това, че през тази година бе удостоен с най-високото отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“. Той получи отличието за изключителния си принос в областта на спорта и обществения живот, многобройни заслуги за развитието на спорта и утвърждаване на националния и международен престиж на град Пловдив.

В разговора на Живка Танчева с него иде реч за това, коя е най-важната му победа, както и за състезанията и подготовката. Йордан Данчев, от спортна редакция допълва два важни въпроса към един от най-успешните каратисти на България. 

Кои са били най-трудните противници за Валери Димитров, коя нация е най-силната в бойното изкуство - карате, както и какво е мнението на световния шампион - футболни фенове да си организират турнири?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на пет стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикувани очерци, репортажи, поезия и литературна..

обновено на 24.05.24 в 17:23
Празничното шествие на 24 май в Пловдив

"Ден след ден" народът върви

Празнуваме 24 май. Само наш, български и неповторим празник – на словото, буквите, писмеността и просветата. Празник не просто на една писменост и култура, а на титаничната значимост на духа. Ние не просто "сме дали нещо на света". На 24 май България празнува своя неудържим порив към просвета и знание, който я е направил културен двигател в славянския..

публикувано на 24.05.24 в 14:36
Фотоколаж: Силвия Петрова

За словото и иновациите във „Вход свободен“

Честит празник! Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Ще се опитаме да привлечем вниманието ви с интересни и полезни теми, традиция ни е. Разговаряме с Татяна Минкова, заместник -директор на ОУ „Елин Пелин“, в Пловдив. Говорим за „Деня на иновациите“, който предстои и..

обновено на 24.05.24 в 10:07

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56

На чисто и по вода в "Ден след ден"

Пловдив се размина без разрушителни последици от интезнивните валежи, придружени на места в страната с опустошителни градушки. Прогнозата обаче е за продължаващи валежи. Готови ли са регионалните дирекции на "Борба с градушките" да реагират с изстрелването на ракети от площадките в Голям Чардак и Гелеменово.   Отговрите идват от директорите им Георги..

публикувано на 23.05.24 в 14:45