Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към новата седмица "Точно днес"

Тя ще завърши с националния празник, а точно на 3 март ще започне и официалната предизборна кампания за поредните предсрочни парламентарни избори. И в двата повода думите ще са национална отговорност и високи цели. Доколкото думите все още успяват да пълнят вакуума на общественото доверие и когато се говори за миналото, и когато се чертае бъдещето...

В понеделник вече знаем голяма част от имената на кандидатите за нови депутати. С малки размествания те са същите, каквито занем и отпреди. Как тръгват в разговора с избирателите си ГЕРБ-  СДС и БСП? 

Ще чуем рапортаж на Яница Марова от регистрацията на листите ГЕРБ в Пловдив и в областта и ще говорим с проф. Георги Михайлов, който с първо място в листата на Смолян ще опита да върне столетницата там, където тя остана без депутат на предишните избори.

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди ще обясни политическата логика да не се явявват на избори, а да призоват да се гласува с "Не подкрепям никого".

"Как" или "За какво" - кой ще е по- важният въпрос за българите на 2 април. За скритата сила на хартията и на машините  и за машинациите на думите ще говорим с политическия анализатор проф. Антоанета Христова.

В Пазарджик ще бъдем с Инна Церовска- директор на Младежкия дом, която ще вдигне завесата към мартенския театрален фестивал.

Посрещаме джаза в "Добро утро, ден" с поканата на Антония Попова към поредния ни гост - Петър Салчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

“Точно днес“ на Разпети петък за пречистващото страдание

Разпети петък е най-тъжният ден за православните християни, ден на скръб и на смирение. Ден, който ни навежда на мисълта за тленността на тялото и силата на духа. Ден за пречистващо страдание, което ни учи, че след мъката идва светлината. И точно затова обръщаме поглед към каноничните и етнографски символи, свързани с Разпети петък. За..

публикувано на 02.05.24 в 16:47

"Ден след ден" на Велики четвъртък

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. Ще разговаряме с Надежда Цекулова, журналист и граждански активист, за трудното намиране на..

публикувано на 02.05.24 в 14:35

Поетично и мистично във „Вход свободен“

„Когато ви се струва, че целият свят е срещу вас, спомнете си, че самолетът излита срещу вятъра!”  Днес и във времето до 15 часа, говорим за представянето на дебютния поетичен сборник "Април", на младия асеновградски творец и актьор от театър „Арте”, при НЧ „Родолюбие”, Димитър Стоянов. Ще говорим за това, какво е молитвата, от гледна..

публикувано на 02.05.24 в 09:30

Точно днес на Велики четвъртък

Точно днес се боядисват яйцата според православната традиция за Възкресение Христово. Може и в събота, но на Велики четвъртък в Пловдив ще има специална работилница пред община Пловдив. За участието на децата и пловдивчани в нея, ще разкаже Димитър Къркеланов, преподавател в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.  Избрано от акцентите..

публикувано на 01.05.24 в 17:00

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа. В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две..

обновено на 01.05.24 в 15:12