Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделно с „Шейкър“

Днес ще ви осветлим за всичко онова, което има да се случва през май. Очаквайте астробюлетина за май, със Стефи Недевска.

Говорим и за събитието „Мъжът и жената в единство, и силата на женската енергия“, днес в Пловдив. Повече от проф. Дамян Попхристов, след 9 часа.

С Албена Паралингова коментираме идването на доктор Балекар в България, другата седмица. Той ще има няколко публични лекции, включително в Пловдив. Д-р Шарадчандра Балекар е аюрведа лекар. Той е постоянен преподавател в Колежа за йога и културен синтез към института „Кайвалядама“, в Индия.

Започваме, след новините в 7 сутринта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Какво ще напишем на белия лист - "Точно днес"

Месецът на ученическите изпитания и българската гордост - май, се разстила край нас с вълненията около предстоящите матури и изпити, редом с празничното вдъхновение и вълнуващите абитуриентски нощи.  "Точно днес следваме акцентите на времето, свързано с първите предстоящи матури за зрелостниците - по Български език и литература. За първия държавен..

публикувано на 16.05.24 в 17:29

"Ден след ден" на 16 май

Днес в съда в Пловдив по същество започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов. В съдебната зала бе доведен и соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев. Какви разкрития за престъплението станаха ясни от казаното пред магистратите – обощението..

публикувано на 16.05.24 в 15:05

Спорт и образование днес във "Вход свободен"

Все повече хора не са доволни от образователната система в България и търсят нови алтернативи, по които да учат децата им. Методи, които няма да убият вроденото любопитство на подрастващите, а ще засилят желанието за знание и самоусъвършенстване. Сред тях е и Гергана Лесенска – един от организаторите на фестивала „Възможното образование“. Тази събота и..

публикувано на 16.05.24 в 09:30

„Точно днес“ по линиите на напрежението и превенцията

В утрото на 16 май говорим по важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: За напрежението сред работещите в държавните висши учебни заведения и дали то е туширано с отпуснатите допълнително средства за заплати ще говорим с доцент Боряна Иванова , ректор на Аграрен университет-Пловдив. Ваксините ли..

обновено на 15.05.24 в 16:57

Протести и финал "Ден след ден"

Нелепата ситуация, в която одобрени средства за увеличение на заплатите се бавят, накара университетите да проведат национален протест.Той ще бъде на 20 май пред Министерството на финансите, което все още не е представило пред правителството нужното постановление. Ще чуем реакции на представители на пловдивски висши училища-Борислава Костова от ПУ..

обновено на 15.05.24 в 14:33