Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"След избора" на Пловдив и региона

Балотажите показват, че избирателите в голяма степен пропуснаха вота. Причините са комплексни, а Пловдив води класацията за най-малко отишли да гласуват на втори тур. Твърдите ядра решават кой ще управлява Пловдив и общинските центрове на областта. 

"След избора" говорим с представители на победителите и победените в надпреварата за местна власт. Започваме с гласовете на Костадин Димитров и Ивайло Старибратов, веднага след като пуснаха своя вот, първият гласува на хартия, вторият на машина. 

Процентите подкрепа за кандидатите ще научим от социолога от "Галъп интернешънъл" д-р Светлин Тачев, в 20:45 часа.

Пловдивчани с първите им коментари за вота събира Яница Марова. Димитър Владимиров провери как гласуваха ромите в Столипиново.

Елена Крушкова с репортаж от Стамболийски, а Иванка Петкова е в Карлово. Те разказват какви са исканията на гражданите за двете общини, където на балотажите се изправят досегашните им кметове срещу нови претенденти.

Антония Попова ще се включи пряко, за да представи първите реакции след края на изборите на Костадин Димитров и Ивайло Старибратов.

За битката в Пловдив между кандидатите от некоалицията ГЕРБ и ПП-ДБ ще говорят Иван Тотев, Радомир Чолаков и Манол Пейков и Тони Стойчева.

Очаквайте и коментари от журналисти и политолози след 21:00 часа. Ще отбележим важните послания за града с Любомир Минчев от сайта "ZaPlovdiv.bg".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Образование и пътна безопасност "Ден след ден"

Дни преди 24 май стана ясно, че почти половината от учениците, които сега са в училище, няма да работят това, за което са учили. Това сочи последното проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ), оповестено днес. С още данни ще чуем автора на изследването Зорница Славова . Ученици от пазарджишка гимназия проучват историята на 27-ми..

публикувано на 22.05.24 в 14:45

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24