Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“.

Часовник на дълга поставиха върху столична сграда финансовите експерти Николай Василев и Никола Янков, убедени привърженици на нулевия бюджетен дефицит. Това, според тях ще е предупреждение, че дефицитите, планирани от управляващото мнозинство, ще са в тежест за бъдещите поколения.

Артисти от Кукления тетър и Пловдивската опера се включиха в протеста за по-висок бюджет за култура. Те определят труда си като инвестиция в бъдещето, за която държавата си струва да отдели по-съществена финансова подкрепа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За жегите и политическия бърнаут "Точно днес"

След изборите пари от въпроси без отговор. Политическият бърнаут на избирателите остави 70%  от тях до климатика далече от урните, така припари под петите на ДаБг и БСП от изборния резултат, че лидерите им подадоха оставка. На хладно в планината ПП обмислят ситуацията "в дълбочина" . ГЕРБ, от които се очаква да зададат тона на новия парламент мълчат. ДПС..

публикувано на 12.06.24 в 17:02

За горещините и теченията в "Ден след ден"

За непосилните горещини, на които са подложени пловдивчани в автобусите без климатици.   За явните и скрити политически течения след вота.  За кръводаряването и желанието да помогнеш.  За това ще говорим във времето от 15 до 17 часа в поредния горещ юнски ден.  Събеседници по транспортната тема са зам.- кметът по транспорт Савина Петкова и двама от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

"Вход свободен" в жаравата на подранилото лято

Юни, изглежда по всичко  се обиди, че поставях под съмнение неговия летен характер и реши ударно да счупи термометрите, за да докаже противното. Поемам личната си отговорност и дълбоко се разкайвам за прибързаните си твърдения! Обещавам, че няма повече да провокирам  календарните месеци с непремерени изказвания и ще употребявам красноречието си само по..

публикувано на 12.06.24 в 09:45

На 12 юни "Точно днес"

В сряда сутрин коментираме все още изборните резултати и търсим аргументи за регистрираната ниска изборна активност, първите оставки и политическата отговорност у нас и в Европа.  Макар и различна ситуацията след шестите извънредни избори в страната поставя все същия въпрос -  ще имаме ли правителство и дали ще се разберат партиите и лидерите им...

обновено на 11.06.24 в 17:53

Мълчание, „осмисляне“ и втора оставка след вота „Ден след ден“

Едва втори ден след шестите за последните три години избори тече, а вече се говори за седми през есента. Очевидно резултатите не се харесват, а тяхната представителност си е направо срамна.  Днес мълчанието на първата и втората политическа сила продължава, част от третата – ПП ще „осмисля новата ситуация в дълбочина“, както пише Кирил Петков,..

публикувано на 11.06.24 в 14:49