Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посоки и насоки „Ден след ден“

Да затворят главния път Смолян – Девин в района на Беденски бани и ако се наложи да блокират Община Девин. Това се заканват жителите на девинското село Брезе, където улиците са осеяни с дупки, водопроводът трябва да се смени, улично осветление почти няма, няма достъп и до гробищата. А община Девин от години не отпуска средства за селото. В капиталовия списък на общината и за тази година средства за Брезе не са предвидени. За напрежението и протестната готовност на родопчаните в Брезе разказва в репортажа си Радостина Чернокова.

Пускането на жп надлеза до пловдивското село Трилистник се отлага с половин година.  Съоръжението трябваше да е готово в края на март, но го забавят технически проблеми, стана ясно при днешната инспекция на строежа. Затварянето на жп прелеза до Трилистник заради модернизацията на жп линията Пловдив – Бургас доведе до протести на хората от близките села. Ще се подноват ли протестите и какво предприемат институциите – репортажът по темата е на Емил Костов.

Пловдивската пожарна ще има нов директор, но официално ще го обявят на 8 февруари. А днес трима пловдивски огнеборци бяха отличени в националния конкурс "Пожарникар на годината", разказва в репортажа си Даниела Добрева.

Живка Танчева ни среща с проф. Мария Токмакова от Медицинския университет в Пловдив по повод създаването на мобилно приложение, което ще помага на сърдечно болни пациенти.

И още:

На живо в Радио Пловдив ще гостува посланикът на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов. Дипломатът е в Пловдив днес за среща с кмета на града.

Слушайте програма "Ден след ден" на Радио Пловдив след новините в 15 до 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03

Образование и пътна безопасност "Ден след ден"

Дни преди 24 май стана ясно, че почти половината от учениците, които сега са в училище, няма да работят това, за което са учили. Това сочи последното проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ), оповестено днес. С още данни ще чуем автора на изследването Зорница Славова . Ученици от пазарджишка гимназия проучват историята на 27-ми..

публикувано на 22.05.24 в 14:45

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45