Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно утро с "Шейкър"

Посрещаме заедно поредното неделно утро на февруари, с недежда той да ни донесе повече слънчеви дни и по –малко тревога! 

Днес, 11 февруари отбелязваме Международният ден на жените и момичетата в науката. Обявен от ООН с цел за постигане на равен достъп на жените и момичетата в образованието и науката, денят се чества от 2016 година. Това е повод за една от срещите ни в "Шейкър", с Проф. д-р Пенка Стефанова - началник на клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

За общата изложба "Съвременна графика" организиране от Дружество на пловдивските художници, ни разказва художничката Ирина Гърдева.

В разгара на зимата сме, от.ново с надежда в пролетта, която предстои! Колкото и да сме позитивни и обнадеждени обаче, времето на вируси, дългите часове в затворените помещения, не само дотягат, но и отслабват всичките ни защитни сили! Затова, февруари е може би най-подходящия месец, през който да се погрижим за общото си здравословно състояние. На време, за да бъде ефикасно! Очаквайте препоръките на „Мултивитамин“.

Дни преди празника на влюбените, в „Шейкър диагноза“ ще разберем - как показваме  чувствата си към любимия човек. Всички зодиакални знаци ще бъдат подложени на детайлно разглеждане и професионални препоръки от....астролозите, разбира се!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ден след ден" на прага на "нещо ново, нещо старо"

Приблизително 6 седмици преди вота 2 в 1 в България има ли интерес към изборите за европейски парламент или поредният предсрочен вот за народни представители ще го „затъмни“ и измести? Защо са важни европейските избори за българите? Темата ще коментираме с Юлиана Николова , директор на портал „Европа“. Защо инфлацията у нас е по-висока от..

публикувано на 29.04.24 в 14:45

"Вход свободен" в началото на Страстната седмица

По принцип  понеделник никога не се възприема за хубав ден от работещите хора, но по време на Страстната седмица, послучай христовото възкресение, всички делници придобиват качеството "велик". Днес е такъв ден. Нека го приемем подобаващо и му се радваме като начало на идващия празник. Днес в предаването ще бъдем, както винаги, посветени на вашето добро..

публикувано на 29.04.24 в 09:00

Към новата седмица "Точно днес"

За изборните страсти за България и Европа, за здравето, за танца, за вярата - за тях ще говорим в първия ден на новата седмица. След "Осанна" и преди "Разпни го" и Възкресение за символиката на предстоящите дни ще говорим с Пламен Сивов от фондация "Покров Богородичен" с опит да деликатно да прескочим от библейския разказ към разказа нашето днес, за..

публикувано на 28.04.24 в 17:41

Цветен следобед с Клуб "Неделя"

На Цветница споделяме следобедните часове с Вас и подаряваме всяка песен от ефира на всички празнуващи днес! Бъдете здрави и благословени!  Началото на предаването поставяме с д-р Невена Микова - ветеринарен лекар и хомеопат. Навръх именния си ден тя ще ни гостува, за да представим книгата й "Хомеопатия за четириноги любимци" - първото по рода си..

публикувано на 28.04.24 в 14:58

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 28.04.24 в 11:22