Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Урок по родолюбие днес в Клуб "Неделя"

На 18-февруари минути след 16:00 ни гостуват учениците от СУ "Димитър Матевски" Пловдив. Те са част от Клуб "Медии и празничен календар" и заедно с ръководителя им Деана Атанасова ще ни разкажат за патрона на своето училище Димитър Матевски, кои книги е написал, какво го свързва с Левски. Някои от децата ще декламират в ефир, какво са избрали предстои да разберем.

Във втория час на предаването ще се опитаме да разберем как изглежда Левски в детските очи. В това начинание ще ни помага Невен Иванов - учител по история и създател на онлайн платформата "Окей История", чиято цел е да просвещава българчетата родени и живеещи в чужбина, да познават историята и никога да не забравят своите корени!

Към финала на Клуба ни очаква една наистина вълнуваща ефирна среща с Христина Богданова, прапраплеменница на Апостола на свободата. От нея ще чуем удивителни, живи истории за самия Левски, какво дете е бил, срещу какво се е бунтувал и какво е завещал! 

Бъдете с нас! Започваме веднага след новините в 16:00!

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" от църквата до спешната помощ

От църквата през международната политика до състоянието на спешната помощ у нас и кварталните ремонти са темите, които са във фокуса на вниманието в програма "Точно днес" на 27 май. Ето и темите и събеседниците. Светият Синод избра за сливенски митрополит епископ Арсений, който беше викарий на пловдивския митрополит Николай. Какво означава изборът и..

публикувано на 26.05.24 в 17:00
Младежкият хълм (Джендем тепе) в Пловдив

Говорим за култура и спорт в Клуба

Мъдрите хора казват, че спортът е част от културата на един народ. Днес ще се опитаме лично да се убедим в едно такова твърдение.  В първия час на Клуб "Неделя" ще разговаряме с нашата велика треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Кое е онова, което я накара да напусне столицата и да заживее на село, какво я вълнува днес, доколко..

публикувано на 26.05.24 в 13:20

За нещата от живота в „Шейкър"

И тази неделя сме заедно, по радио Пловдив. Ще си говорим за изкуствения интелект и как се намесва в ежедневието ни? Мой събеседник е Мариета Милошева, сертифициран специалист по дигитален маркетинг и изкуствен интелект. Очаквайте и астробюлетина за юни, със Стефи Недевска. Разговаряме и с Евгения Атанасова, директор на детска..

обновено на 25.05.24 в 16:15

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на пет стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикувани очерци, репортажи, поезия и литературна..

обновено на 24.05.24 в 17:23
Празничното шествие на 24 май в Пловдив

"Ден след ден" народът върви

Празнуваме 24 май. Само наш, български и неповторим празник – на словото, буквите, писмеността и просветата. Празник не просто на една писменост и култура, а на титаничната значимост на духа. Ние не просто "сме дали нещо на света". На 24 май България празнува своя неудържим порив към просвета и знание, който я е направил културен двигател в славянския..

публикувано на 24.05.24 в 14:36